Espais Ocults obre aquest cap de setmana les portes de la història de Reus

L’entitat enceta l’edició amb la nova activitat i un catàleg de 9 espais per visitar, com ara el Refugi del Mercadal i el Castell del Cambrer

04 octubre 2018 09:57 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’associació que dóna a conèixer el patrimoni desconegut de la ciutat, Espais Ocults, torna amb una edició nova aquest cap de setmana. Ho farà amb un catàleg de visites gratuïtes a nou espais: la Xemeneia del Molí de la Vila, el Dipòsit d’Aigua de l’Institut Pere Mata –obra de l’arquitecte Pere Casellas amb motiu de l’Any Casellas–, el Xalet Serra, el barri Gaudí, Amics del Ferrocarril, el Cementiri General de Reus, el Mas Pintat, el Refugi del Mercadal i el Castell del Cambrer, fent-ho coincidir amb les últimes obres.

Totes i cadascuna de les visites s’organitzaran per grups i es faran de forma continuada amb uns horaris concrets. Tindran una durada aproximada d’entre 20 i 30 minuts i, si hi ha molta gent, està previst fer dues visites simultànies. En aquesta edició i segons va aportar ahir en roda de premsa el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, s’implicaran més de 100 persones a la iniciativa, «la qual gira al voltant del voluntariat». 

Com a novetat, els socis tindran una polsera d’accés preferent per no fer cua. A través d’un correu sabran on poden anar-la a recollir. Disposar d’aquest complement inclou descomptes a les activitats complementàries d’Ans Educació i BiciCamp –Petits Exploradors(4 €) i Pedaleja al Reus Ocult (3 € amb ruta de 9 km pels espais del Reus Ocult)– que s’incorporen de nou al projecte.

En aquest cas, per participar-hi cal inscripció prèvia al web d’Espais Ocults o l’entitat organitzadora. «La nostra vocació és buscar nous espais. La varietat de disciplines de l’entitat aporta un ampli coneixement al públic», va aportar el president d’Espais Ocults, Àlex Briñón. Una altra de les novetats d’enguany és un projecte que posa en valor el patrimoni històric de les portes d’edificis emblemàtics de Reus.

‘T’importa? T’hi acompanyo’ és el nom de la nova iniciativa. «Després de moltes xerrades, els membres de l’associació vam crear l’activitat, idea del nostre company Eliseu Bàrcena. Les portes no deixen de ser una excusa per poder explicar bocins d’història de la ciutat i fer-ho des d’un plantejament transversal», explica Josep Lluís Blanch, membre d’Espais Ocults.

N’especifica que hi ha un llegat «invisible» per a molts ciutadans. «Per exemple, hi ha una porta d’un temple maçònic», afegeix. L’activitat de les portes es divideix en quatre recorreguts diferents: ‘Portes de resistència’, ‘Res és el que sembla’, ‘Cuina d’aprofitament’ i ‘Portes dels temples’. Està adreçada a un públic de totes les edats.

El primer circuit mostrarà portes que continuen al seu emplaçament original; la segona, les portes serviran de pretext per tal de comentar edificis; la tercera, seran portes reaprofitades en altres espais; i, l’última farà referència a unes portes desconegudes per la ciutadania. Consulteu horaris al web d’Espais Ocults.

Comentarios
Multimedia Diari