Espais Ocults oferirà visites guiades a 12 indrets emblemàtics de la ciutat

La tercera edició del cicle ‘Reus Ocult’ oferirà a la ciutadania gaudir de diferents racons patrimonials aquest cap de setmana

14 septiembre 2017 07:58 | Actualizado a 14 septiembre 2017 08:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’associació cultural Espais Ocults encetarà aquest cap de setmana la tercera edició del cicle de visites guiades dins espais emblemàtics anomenat ‘Reus Ocult’. L’activitat, inclosa a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, ofereix visites guiades i gratuïtes els dies 16 i 17 de setembre de les 10 a les 13.30 hores i de les 16 a les 19.30 hores. Pel que fa als horaris i la programació concreta, es podrà consultar al web d’Espais Ocults i hi haurà també activitats que requeriran inscripció prèvia. 

Pel que fa a aquells espais que es visitaran hi ha l’Institut Pere Mata, el Molí de la Vila, el Barri Gaudí, el Xalet Serra, la Casa Gasull, l’Estació Enològica, l’Església Prioral de Sant Pere, la Parròquia de Sant Bernat Calvó, Biblioteca Pere Anguera, l’Institut Roseta Mauri, la Bòbila Sugranyes i el Mas Tallapedra. 

El col·lectiu cultural programa visites a espais que normalment no són visitables

Com a novetat, en aquesta edició de setembre s’han organitzat dues activitats complementàries que representen una novetat dins la dinàmica habitual de l’associació. Es tracta de ‘Petits Exploradors’, adreçada a nens i joves de 3 a 15 anys i on s’ofereixen tres modalitats diferents. Hi col·labora també Ans Educació. D’altra banda, hi ha una altra activitat, ‘Pedaleja al Reus Ocult’, que està adreçada a tots els públics i hi col·labora Bicicamp. Ambdues propostes noves requereixen inscripció prèvia. Les bases del cicle Reus Ocult no es basen només a descobrir espais que habitualment resten tancats a la ciutadania, sinó que aposta per la recerca de racons desconeguts i que passen inadvertits a qui passa caminant. Arran de les rutes modernistes i altres iniciatives de promoció del patrimoni arquitectònic de la ciutat, tot plegat s’ha posat en valor.

La història de la ciutat 

Com bé expliquen des d’Espais Ocults, la ciutat conserva molts espais privat i públics de difícil accés, antigues instal·lacions industrials, habitatges privats, immobles de serveis i equipaments en desús. L’Associació Espais Ocults, doncs, presenta una iniciativa per explicar la història de la ciutat a través dels seu llegat patrimonial i afegeix a un públic que coneix el territori, però també d’altre que no. La iniciativa s’afegeix dins la programació  de les festes de Misericòrdia. Un dels objectius d’Espais Ocults és fer «una primera aproximació a allò que ens agradaria que fos en un futur no gaire llunyà: la jornada de portes oberta de la ciutat de Reus».

Comentarios
Multimedia Diari