Esport i art es donen la mà sota la pluja

Les escoles i seccions del Reus Deportiu i el Centre de Lectura donen el tret de sortida al nou curs amb una cercavila i una actuació conjunta a la plaça del Mercadal 

23 septiembre 2017 16:40 | Actualizado a 23 septiembre 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El centre de Reus es va omplir ahir de nens i nenes de les escoles i seccions del Reus Deportiu i el Centre de Lectura, dues entitats que es van tornar a ajuntar per donar el tret de sortida del nou curs. Tot i la pluja que queia a mitja tarda sobre la capital del Baix Camp, els participants van sortir puntuals del carrer de Gaudí per anar en cercavila per la plaça de la Llibertat i els carrers de Llovera i Monterols, fins a arribar a la plaça del Mercadal.

Allà, i després de les paraules d’un membre del Centre de Lectura –destacant la tasca d’ambdues entitats en el desenvolupament esportiu i artístic dels alumnes–, va tenir lloc una classe oberta de dansa, a càrrec d’una professora del Centre de Lectura, i de Body Combat, dirigida per un professor del Reus Deportiu. Aquest va ser un dels actes destacats de la jornada d’ahir divendres dins del programa de la Festa Major de Misericòrdia.

El plat fort de la jornada d’avui
serà la sortida del Seguici Petit pel centre de Reus

Tot i la pluja, la majoria d’activitats es van mantenir, com ara la passejada del Canó de les Festes pel centre de la ciutat, oferint canonades i versots al públic que se’l va trobar pel camí.
Destacar també les visites nocturnes al campanar de la Prioral. Per quart consecutiu, els Campaners de Reus van explicar als visitants la seva tasca, tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat, el campanar de la Prioral.

Avui hi ha dos plats forts dins el programa d’actes de les festes de Misericòrdia. Per un costat, a partir de dos quarts de set de la tarda, la plaça del Mercadal tornarà a viure una altra diada castellera en honor a la patrona de la ciutat. En aquesta ocasió, les colles participants –a més dels Xiquets de Reus– seran els Nens del Vendrell i els Castellers de Sabadell.
 

Festa Major Petita

Un altre dels actes importants d’avui dissabte serà la sortida del Seguici Petit. A les sis de la tarda, des del campanar de la Prioral, es farà el Toc de la Festa Major Petita, per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Pioners i Caravel·les dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

Cap a les set de la tarda està prevista la sortida, des de la plaça del Mercadal, de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat, amb la participació dels músics de l’Aula de Sons, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Gitanes petit, el Vall de Bastoners petit, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet.

La cercavila recorrerà els carrers del nucli antic per finalitzar, una altra vegada, a la plaça del Mercadal. Allà, cap a les vuit del vespre, es farà un berenar popular gentilesa de Borges.

Comentarios
Multimedia Diari