Estrenem el 'Diari' de la Festa Major

Amb l'inici de Sant Pere posem en marxa aquesta nova secció que recollirà tots els actes de les festes. El Seguici Festiu de la ciutat ja ha assajat aquesta tarda els seus balls davant de centenars de nens

19 mayo 2017 18:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Diari de Tarragona es vesteix de Festa Major i aquests dies es convertirà en el diari de les festes de Sant Pere de Reus. A través de totes les nostres plataformes informarem detalladament de tots els actes. Per començar ja em posat en marxa aquesta nova secció per mantindre a tothom ben informat del que succeeix en tot moment. 

Per començar, aquesta tarda centenars de nens ja han acompanyat al Seguici Festiu de Reus en l'assaig dels elements que el conformen abans de les festes. A continuació la crònica de l'acte.

La música de la popular cançó Festa Major ha donat el tret de sortida al ja tradicional assaig del Seguici Festiu de Reus. Una trobada que no s'han perdut els seguidors incondicionals de les bèsties, elements i balls: els nens i nenes de la ciutat. Centenars d’infants han omplert La Palma per gaudir de l’última posada en escena del Seguici abans de l’inici de la Festa Major de Sant Pere. 

El Drac, la Víbria, la Cucafera, va ser alguns dels elements que més van entusiasmar a la canalla. De fet, molts s'han lamentat de la impossibilitat d’estar a primera fila. «No veig, no veig!», exclamava un nen, mentre que dues mares comentaven que «els meus fills estan allà a terra amb la meva germana», referint-se a la línia de foc de la plaça de La Palma. Saltar i ballar era obligat per seguir el ritme que marcava la Banda de la Festa Major. 

A més de gaudir de la versió autèntica i genuïna dels elements del Seguici Festiu de Reus, els nens també han portart des de casa seva i sota el braç, la seva particular versió en miniatura dels Gegants de Reus, la Mulassa, el Lleó,...

Un per un tots els elements del Seguici Festiu de la ciutat van desfilar per la plaça de La Palma. Els picarols de La Mulassa s'han sumat a l’ambient de dia de festa de l’assaig. Els Gegants han centrat l’interès de la canalla amb les voladisses faldilles, que els van deixar hipnotitzats. Els balls, en el seu conjunt, han embruixat al públic assistent. El Ball de Cercolets, en la seva versió adulta i infantil, ha posat la nota de color amb els cèrcols de flors, mentre que la resta de balls i elements del Seguici Festiu van avivar al públic a participar en tots i cadascun dels actes festius.

Per alguns elements i danses la Festa Major de Sant Pere d’enguany esdevindrà un record inoblidable en la seva trajectòria com a membres del Seguici. El motiu és que un important nombre celebren el seu aniversari aquest 2016. Dues dècades d’història, 18 anys i 15 anys, entre altres, són xifres prou rellevants per compartir amb la ciutat, i com ha fet el Ball de Pastorets proclamar, davant dels nens i nenes, un absolut «Visca Sant Pere!»..

 

 

La música de la popular cançó Festa Major va donar el tret de sortida al ja tradicional assaig del Seguici Festiu de Reus. Una trobada que no es van perdre els seguidors incondicionals de les bèsties, elements i balls: els nens i nenes de la ciutat. Centenars d’infants van omplir La Palma per gaudir de l’última posada en escena del Seguici abans de l’inici de la Festa Major de Sant Pere. 
El Drac, la Víbria, la Cucafera, va ser alguns dels elements que més van entusiasmar a la canalla. De fet, molts es lamentaven de la impossibilitat d’estar a primera fila. «No veig, no veig!», exclamava un nen, mentre que dues mares comentaven que «els meus fills estan allà a terra amb la meva germana», referint-se a la línia de foc de la plaça de La Palma. Saltar i ballar era obligat per seguir el ritme que marcava la Banda de la Festa Major. 
A més de gaudir de la versió autèntica i genuïna dels elements del Seguici Festiu de Reus, els nens també van portar, des de casa seva i sota el braç, la seva particular versió en miniatura dels Gegants de Reus, la Mulassa, el Lleó,...
Un per un tots els elements del Seguici Festiu de la ciutat van desfilar per la plaça de La Palma. Els picarols de La Mulassa van sumar-se a l’ambient de dia de festa de l’assaig. Els Gegants van centrar l’interès de la canalla amb les voladisses faldilles, que els van deixar hipnotitzats. Els balls, en el seu conjunt, van embruixar al públic assistent. El Ball de Cercolets, en la seva versió adulta i infantil, va posar la nota de color amb els cèrcols de flors, mentre que la resta de balls i elements del Seguici Festiu van avivar al públic a participar en tots i cadascun dels actes festius.
Per alguns elements i danses la Festa Major de Sant Pere d’enguany esdevindrà un record inoblidable en la seva trajectòria com a membres del Seguici. El motiu és que un important nombre celebren el seu aniversari aquest 2016. Dues dècades d’història, 18 anys i 15 anys, entre altres, són xifres prou rellevants per compartir amb la ciutat, i com va fer el Ball de Pastorets proclamar, davant dels nens i nenes, un absolut «Visca Sant Pere!».
 

 

Comentarios
Multimedia Diari