Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Estudiants de Reus finalistes de la Lego League busquen diners per competir a Londres

En total són 15 alumnes, que han decidit que o hi van tots o no hi va cap, per la qual cosa necessiten 9.000 euros per cobrir les despeses del viatge i d'inscripció en el torneig

Whatsapp
Membres de l´equip Lego Masters, que van ser premiats a Logroño. FOTO: INSTITUT ROSETA MAURI

Membres de l´equip Lego Masters, que van ser premiats a Logroño. FOTO: INSTITUT ROSETA MAURI

Estudiants de l'institut Roseta Mauri de Reus (Baix Camp), finalistes de la Lego League, busquen diners per competir en la final, que se celebrarà a Bath (Anglaterra) aquest juny i per això han exposat el seu projecte a la xarxa de mecenatge Verkami.

Els estudiants són de tercer i quart d'ESO de l'IES Roseta Mauri, un centre copat per alumnes de famílies amb pocs recursos i en què conviuen moltes nacionalitats, sobretot, de procedència magribina.

Han aconseguit arribar a la final de la competició de robòtica First Lego League, que combina el disseny i programació de robots amb un projecte científic i el d'aquesta edició se centra en els animals.

Els alumnes han dissenyat un dispensador automàtic d'aliments per a les mascotes en absència dels seus propietaris, basat en un sensor de moviment que detecta l'animal i un altre sensor que proporciona la quantitat justa d'aliment.

El sistema es completa amb una càmera que fotografia la mascota i envia la imatge al mòbil, segons informa Més Tarragona.

En total són quinze alumnes, que han decidit que o hi van tots o no hi va cap, per la qual cosa necessiten 9.000 euros per cobrir les despeses del viatge i d'inscripció en el torneig.

"Les nostres famílies no poden fer-se càrrec d'un viatge tan costós", exposen a la xarxa de mecenatge Verkami.

El Roseta Mauri va quedar seleccionat amb els col·legis religiosos Sant Pau i Les Carmelites de Tarragona (Tarragonès) entre els tres millors equips de vint centres el mes de febrer passat.

El mes de març passat, a la final nacional de Logronyo, van guanyar el premi a la cortesia professional, entre 51 equips seleccionats de tot Espanya.

A part del Verkami, l'equip de Roseta Mauria prepara una jornada per als patrocinadors en la qual expliquen per què volen seguir creixent com a científics.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También