Estudiants de Reus finalistes de la Lego League busquen diners per competir a Londres

En total són 15 alumnes, que han decidit que o hi van tots o no hi va cap, per la qual cosa necessiten 9.000 euros per cobrir les despeses del viatge i d'inscripció en el torneig

19 mayo 2017 15:24 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Estudiants de l'institut Roseta Mauri de Reus (Baix Camp), finalistes de la Lego League, busquen diners per competir en la final, que se celebrarà a Bath (Anglaterra) aquest juny i per això han exposat el seu projecte a la xarxa de mecenatge Verkami.

Els estudiants són de tercer i quart d'ESO de l'IES Roseta Mauri, un centre copat per alumnes de famílies amb pocs recursos i en què conviuen moltes nacionalitats, sobretot, de procedència magribina.

Han aconseguit arribar a la final de la competició de robòtica First Lego League, que combina el disseny i programació de robots amb un projecte científic i el d'aquesta edició se centra en els animals.

Els alumnes han dissenyat un dispensador automàtic d'aliments per a les mascotes en absència dels seus propietaris, basat en un sensor de moviment que detecta l'animal i un altre sensor que proporciona la quantitat justa d'aliment.

El sistema es completa amb una càmera que fotografia la mascota i envia la imatge al mòbil, segons informa Més Tarragona.

En total són quinze alumnes, que han decidit que o hi van tots o no hi va cap, per la qual cosa necessiten 9.000 euros per cobrir les despeses del viatge i d'inscripció en el torneig.

"Les nostres famílies no poden fer-se càrrec d'un viatge tan costós", exposen a la xarxa de mecenatge Verkami.

El Roseta Mauri va quedar seleccionat amb els col·legis religiosos Sant Pau i Les Carmelites de Tarragona (Tarragonès) entre els tres millors equips de vint centres el mes de febrer passat.

El mes de març passat, a la final nacional de Logronyo, van guanyar el premi a la cortesia professional, entre 51 equips seleccionats de tot Espanya.

A part del Verkami, l'equip de Roseta Mauria prepara una jornada per als patrocinadors en la qual expliquen per què volen seguir creixent com a científics.

Comentarios
Multimedia Diari