Ethical Time, una aplicació per facilitar l’accés a marques de moda sostenible

Es posa en marxa una campanya de ‘crowdfunding’ per al seu cofinançament. Funciona a Reus

28 diciembre 2017 19:18 | Actualizado a 28 diciembre 2017 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Cada dia són més les persones que se sumen al moviment ‘moda ètica’ i exigeixen el ‘no treball esclau’ com a requisit mínim per realitzar les seves compres.

L’associació Ethical Time neix amb aquest propòsit. Aquest innovador projecte aproparà les marques de moda sostenible als seus consumidors potencials. Sense ànim de lucre, proposa la creació d’un espai virtual gratuït que serveixi com a punt de trobada entre els consumidors i marques de roba i calçat que segueixin principis sostenibles. 

L’aplicació i pàgina web recollirà totes les botigues de Catalunya i Espanya que compten amb marques responsables amb les persones i el medi ambient, i que pretenguin generar un impacte social positiu. El projecte concentrarà, a més, totes les pàgines de venda online del territori, ja que, com assegura el seu creador, Ignasi Eiriz, «la majoria de les empreses del sector només tenen presència online».

El seu fundador, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, explica que «el propòsit és definir un espai que faciliti la compra amb valors ètics. Som moltes les persones conscienciades, però poques les que actuem en conseqüència per falta de recursos». 

L’aplicació es presentarà com un servei gratuït tant per als usuaris que se la descarreguin com per a les marques i botigues que vulguin formar part de la iniciativa.

Botiga a Reus

Seguint els criteris d’Ethical Time es troba la botiga Blaugap de Reus (www.blaugap.com/es/), que comercialitza roba de cotó orgànic, sense tòxics, de comerç just i amb certificat GOTS (Normes tèxtils orgàniques globals). 

L’objectiu d’aquestes normes és definir els requisits que són reconeguts mundialment i que asseguren la condició orgànica dels productes tèxtils, des de l’obtenció de la matèria primera, a través d’una producció responsable amb el medi ambient i el medi social fins al correcte etiquetat perquè el producte final ofereixi al consumidor seguretat i credibilitat.

Aquest mes de desembre Ethical Time impulsa la campanya de crowdfunding (http://vkm.is/ethicaltime) per finançar la creació d’aquesta aplicació mòbil i de la pàgina web.

Les aportacions ja es poden realitzar a través de la plataforma Verkami, fins a recaptar un total de 20.000 euros, que és la inversió necessària per fer realitat el projecte. La iniciativa té prevista presentar-se de manera oficial al mes d’abril, en commemoració a l’esfondrament de l’edifici de Dacca, Bangla Desh, on van morir el 2013 més d’un miler de persones treballadores del sector tèxtil.

Moda ètica

Ethical Time és una associació sense ànim de lucre que va néixer aquest 2017 de la mà d’un estudiant de la Universitat Pompeu Fabra i formada per voluntaris. Treballa per aconseguir un món més just, sostenible i solidari per al medi ambient i la societat, abordant el repte des de la indústria tèxtil. Dóna visibilitat als nous emprenedors del sector i ofereix una moda amb valors a l’abast de tots.

La moda sostenible és part de la tendència més àmplia del disseny sostenible on es crea un producte elaborat considerant l’impacte ambiental i social que pot tenir en tot el seu cicle de vida. Els dissenyadors estan reintroduint mètodes amb consciència ecològica a través de la utilització de materials ambientalment amigables i mètodes socialment responsables de la producció.

Comentarios
Multimedia Diari