Experts debaten a Falset sobre diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat

Entitats implicades en la planificació territorialcompartiran experiències i analitzaran els nous reptes de planificació agrària comarcal.

20 noviembre 2017 19:07 | Actualizado a 20 noviembre 2017 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc Natural de Montsant, conjuntament amb el Consell Comarcal del Priorat i l’Associació Prioritat (que promou la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània), organitza el proper divendres, 24 de novembre, una jornada per compartir experiències al voltant del foment de la sostenibilitat i la conservació del paisatge dins de la comarca.

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Priorat acollirà la jornada “Diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat”, que servirà de punt de trobada per agents i entitats que intervenen en la planificació territorial, el desenvolupament local i la gestió del paisatge, per promoure i facilitar l’intercanvi d’idees al voltant de les potencialitats de l’activitat agrària en el desenvolupament econòmic i la conservació del paisatge.

Mitjançant tres blocs diferenciats, el programa s’ha dissenyat per a informar i divulgar les diferents accions de dinamització agrària territorial que s’estan impulsant a la comarca.

A la primera part, s’explicaran diferents eines de planificació territorial que s’estan impulsant; a continuació, es presentaran els resultats de diversos estudis i projectes que s’han realitzat durant el 2017 al Priorat. Finalment, en una taula rodona es plantejaran els principals reptes i oportunitats que pot oferir el treball en sinèrgia de tots els agents i entitats amb representació al Fòrum Agrari del Priorat.

En concret, s’exposaran quines són les perspectives davant la creació d’un banc de terres comarcal i de la declaració del paisatge Priorat-Montsant-Siurana com a Patrimoni Mundial.

Jordi Puig Roca, representant de L’Espigall, presentarà una nova proposta de planificació territorial per la conservació del mosaic agrari-forestal, tenint en compte la incidència del canvi climàtic.

Per la seva banda, Anaís Sastre, representant l’Ateneu Cooperatiu, incidirà en la importància del paper del cooperativisme en el desenvolupament local.

En la taula rodona final, que moderarà l’escriptor i periodista Toni Orensanz, participaran algunes de les entitats i organitzacions representades al Fòrum Agrari del Priorat, com ara DOQ Priorat, DO Montsant, VITEC, Consorci de La Serra de Llaberia, Prioritat i el Parc Natural de Montsant.

La jornada s’emmarca dins el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, la qual se celebrarà a la seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset. L’assistència, que és gratuïta, requereix inscripció prèvia mitjançant el telèfon 977 827 310 o per correu electrònic: info.pnmontsant@gencat.cat.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari