Exposició de la Federació Internacional de Fotografia a Reus

El Centre de la Imatge Mas Iglesias acull la mostra ‘Biennal Medalla Gaudí, 
1995-2007’

04 marzo 2020 09:20 | Actualizado a 04 marzo 2020 10:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre de la Imatge Mas Iglesias va inaugurar el cap de setmana passat el centre d’exposicions de la Federació Internacional de Fotografia amb la mostra Biennal Medalla Gaudí, 1995-2007. Una experiència fotogràfica apassionant, una retrospectiva de les Biennal Medalla Gaudí que es van organitzar a Reus des de 1995 fins al 2007. Com diu el mateix títol, van ser una experiència apassionant, ja que anaven molt més enllà d’un saló fotogràfic convencional.

Ja en les bases s’exposaven les motivacions dels organitzadors. «Així convocàvem als artistes fotògrafs de tot el món a què, per mitjà de les antigues tècniques fotogràfiques i les més actuals i avançades, investiguessin i experimentessin per obtenir unes imatges, en les quals, la lliure creació fos el motiu principal», el tema també deixava clara la filosofia: Fotografia alternativa i de recerca, antigues i noves tècniques al servei de la fotografia actual.

Així, doncs, es van rebre obres realitzades amb les tècniques més antigues com goma bicromatada, cianotípia, etc., passant pel polaroid manipulat i transfer o fotocòpies i impressions fins a arribar a la fotografia digital, just en el moment en què s’obria pas en el món de la fotografia. A més, el propòsit era fer arribar la fotografia als museus, per això, en cada edició, les vint-i-cinc obres premiades s’adquirien i passaven a formar part de la Fototeca Municipal de Reus. Van ser els únics en adquirir obra per incorporar-les a un museu, dins l’àmbit dels salons patrocinats per la Federació Internacional de Fotografia. A banda de l’adquisició de les obres, el premi era una medalla de bronze de disseny únic per a cada edició, les Medalles Gaudí, una petita obra escultòrica, una petita obra d’art.

Les obres

En l’exposició, es poden veure, doncs, les 175 obres que es van adquirir en les set edicions que es van convocar. Un conjunt d’obres amb una gran diversitat de tècniques i de maneres d’entendre les imatges per part de cada artista i això fa que sigui una mostra molt didàctica. Segur que podran agradar més o menys, però segur, també, que no deixaran indiferents.

Així mateix, l’exposició Biennal Medalla Gaudí, 1995-2007. Una experiència fotogràfica apassionant es complementa amb dos audiovisuals: Women Lifecycle del Servei de Col·leccions de la Federació Internacional de Fotografia i un altre de les obres premiades en el GaudiRfoto, VII Saló internacional de Fotografia que forma part del IV Intercontinental Circuit de Fotografia.

Comentarios
Multimedia Diari