FOTOGALERIA: Reus al complet dóna la benvinguda a Sant Pere

SANT PERE 2019. La vigília de la Festa Major està marcada per les Completes i la Tronada, un acte que, com cada any, ha deixat petita la plaça del Mercadal. Secció patrocinada per Repsol

28 junio 2019 15:48 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus està immers a la Festa Major de Sant Pere. El Solemne Ofici de Completes i els forts espetecs de la Tronada d’aquesta nit –feta des de la plaça del Mercadal– han donat la benvinguda a la jornada dedicada al patró de la ciutat.

Ja fa dies que Reus viu dies farcits d’actes, però són les Completes que, cada 28 de juny, donen la benvinguda a la festa grossa. La calor ha marcat el dia. Ventalls a les mans, ampolles d’aigua i, fins i tot, petits ventiladors. Tot era poc, aquesta tarda, per rebaixar l’alta temperatura, agreujada per la gran quantitat de gent que omplia des de la plaça del Mercadal a la Prioral, els dos escenaris centrals d’un dels moments més esperats pels reusencs i les reusenques.

El punt àlgid ha arribat passades les 22.30 h, quan el pilar de 4 de la colla castellera Xiquets de Reus ha entrat, a bon ritme i entre ovacions del públic, al Mercadal, procedents de la Prioral, després d’haver-se celebrat el Solemne Ofici de Completes. Al seu darrere, hi anava l’Àliga i la corporació municipal que, com els últims anys, han rebut una xiulada per part d’alguns assistents.

A continuació, la plaça ha embogit a ritme d’Amparito Roca amb gegants i bestiari protagonitzant les ballades. I, finalment, ha arribat ‘el moment’: la Tronada. El convidat d’honor de la Festa Major ha estat l’encarregat d’encendre-la i, enguany, ha sigut el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès.

Un convidat d’honor que ha estat, en tot moment, acompanyat per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, que li anaven explicant tot tipus de detalls de Sant Pere. Llums apagats, mòbils a les mans i, finalment, Aragonès ha encès la Tronada. La plaça ha esclatat entre llums i espetecs de 33 mascles. Crits d’«independència» han precedit el moment.

El Seguici al Complet

Les Completes s'han encetat a les vuit de la tarda des de la plaça del Mercadal, on tots els elements del Seguici Festiu s'han donat cita per fer l’Anada a Completes. Mentrestant, al centre de la plaça s’ultimaven els detalls de la tronada. «Posa més petards!», exclamava un reusenc mentre mirava la preparació. «I ara! Quedarem tots sords en aquest poble!», li responien alguns. Tots els elements han fet cap a la Prioral, on s'ha obert l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge del patró, amb tres panys. Sant Pere ja és aquí!

Comentarios
Multimedia Diari