'Fa 10 anys que no es posa ‘Misericòrdia’ a una nena'

Les dones que porten el nom de la patrona de la ciutat de Reus es van reunir ahir a l’Ajuntament per celebrar la 27a Trobada de Misericòrdies, un nom que volen reivindicar

24 septiembre 2019 08:30 | Actualizado a 28 septiembre 2019 08:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La presidenta del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, Misericòrdia Salvadó, es mostrava ahir preocupada: «Fa gairebé 10 anys que cap nena li posen el nom de Misericòrdia». Ho va dir durant la Trobada de dones, noies i nenes que porten el nom de la patrona de la ciutat. Era el 27è any que ho feien, «una iniciativa que va sorgir del mateix grup i que serveix per reunir les Misericòrdies, Coris i Coies», recordava l’alcalde Carles Pellcier. «Sembla que estigui passat de moda, pot ser podríem mirar de trobar algun incentiu perquè es recuperi el nom», proposava Salvadó.

Coia Ferrús, amb 10 anys, és la més petita de totes, mentre que la seva àvia, la Misericòrdia Domènech, és la més gran, amb 92 anys.

La trobada es fa des de 1993, però aquesta va ser especial. I és que tot just el Grup Cultural de Misericòrdies de Reus està encetant el 40è aniversari de la seva formació, «amb una trajectòria emblemàtica», va començar dient Carles Pellicer, que va agrair la tasca realitzada. De fet, l’alcalde de Reus va llençar, durant l’acte celebrat al Saló de Plens de l’ajuntament, la proposta de què sigui el Grup qui encengui, en la pròxima Festa Major de Sant Pere la Tronada. «La de la nit», va puntualitzar el batlle, una proposta que va ser rebuda amb un fort aplaudiment.

Actualment, a la ciutat hi ha unes 540 dones que porten el nom de Misericòrdia.

Comentarios
Multimedia Diari