Falset destinarà 34.000 € per impulsar la reactivació local

Es tracta d’una partida econòmica que s’utilitzarà un cop s’aixequi el confinament

18 abril 2020 08:10 | Actualizado a 28 abril 2020 08:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Falset va aprovar aquest dijous en un ple extraordinari d’urgència, diverses resolucions a conseqüència de l’emergència sanitària declarada arran de la Covid-19. Entre aquestes destaca la consolidació d’una partida pressupostària que, un cop s’aixequi l’actual confinament, serveixi fomentar la reactivació social, cultural, econòmica i esportiva del pible, amb l’objectiu d’anar recuperant la normalitat quotidiana tan aviat com sigui possible.

Aquesta primera partida (on ara mateix hi ha un total de 34.000 euros) vol destinar-se a impulsar un seguit d’accions, que, segons l’Ajuntament, caldrà consensuar amb el teixit econòmic, social i cultural.

Segons explica el consistori, l’alcalde, Carlos Brull, i els regidors han mantingut diverses reunions telemàtiques amb representants d’organitzacions econòmiques, culturals i socials del municipi. Sobre aquestes reunions, l’alcalde va destacar que «la voluntat de fer front a la situació per part de tots els agents del sector és clara i inequívoca, i això és molt important, però també ho és el fet d’entendre que és indispensable establir un compromís de col·laboració i entesa per capgirar la situació».

D’aquesta primera partida post-confinament, 24.000 euros es resten del pressupost de la Festa Major d’aquest any, en el benentès que el retorn a la normalitat no permetrà l’organització de les festes de manera convencional. «Caldrà veure com evoluciona la situació, però és obvi que la Festa Major no podrà ser una Festa Major normal, tenint en compte que ja s’estan anul·lant les activitats i festivals massives de l’estiu. Cal que ens n’anem fent a la idea», va assenyalar el batlle de Falset.

Al marge d’aquestes mesures, els darrers dies, l’Ajuntament de Falset ha recollit les inquietuds dels comerços locals per mitjà d’una enquesta, i es planteja perllongar durant tot el 2020 algunes de les mesures econòmiques d’urgència ara aprovades a conseqüència de la Covid-19.

Comentarios
Multimedia Diari