Falset restaura el vell fanal que presideix la plaça de la Quartera

També s'ha aprofitat per substituir el seu component elèctric per una placa de LED de 20 watts

19 agosto 2017 11:27 | Actualizado a 27 agosto 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Falset va aprofitar la Festa Major per inaugurar la restauració de les lluminàries i estrenar la nova il·luminació del vell fanal que presideix la plaça de la Quartera. 
Segons informa l’Ajuntament, ha estat un procés meticulós de treball, després que es decidís intervenir-hi atès el seu mal estat. N’hi havia que tenien els vidres a punt de caure i cremats pel foc dels diables i d’altres incidències, mentre que els portalàmpades estaven recremats i el cable havia perdut capacitat d’aïllament. La feina –que ha recaigut íntegrament en la Brigada– ha necessitat hores de treball i de molta cura.

El pas del temps els havia deteriorat més del que era evident a primer cop d'ull

En primer lloc, la neteja mitjançant decapatge ja va posar en evidència que els fanals eren de coure i llautó i, en conseqüència, el pas del temps els havia deteriorat molt més del que era evident a primer cop d’ull. A partir d’aquí, ha calgut fabricar expressament els elements metàl·lics que faltaven i que integren les lluminàries.

També s’han reconstruït les parts trencades de coure mitjançant soldadura de plom i fibra de vidre i el poliment de tot el material de llautó i coure, el recobriment de totes les parts polides amb un vernís protector adequat, la substitució de tots els vidres per peces de policarbonat transparent, entre altres accions.

En paral·lel, d’acord amb la política de renovació de l’enllumenat que ara s’impulsa al nucli urbà, s’ha aprofitat per substituir el seu component elèctric per una placa LED de 20 watts.

Comentarios
Multimedia Diari