Falset suspèn durant un any les llicències per a nous tanatoris

L’Ajuntament ha pres aquesta decisió de forma temporal després que els veïns recollissin 800 firmes contra la modificació del POUM que permet instal·lar-ne en zones residencials

21 agosto 2020 08:20 | Actualizado a 26 agosto 2020 08:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Falset ha suspès durant un any l’atorgament de llicències per a la instal·lació de nous tanatoris i sales de vetlla al municipi. El consistori va aprovar aquesta decisió en el ple del passat 29 de juliol després que un grup de veïns recollís 800 firmes en contra de la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que permetia la instal·lació de tanatoris i sales vetlla en zones residencials del poble. 

La polèmica va sorgir perquè una empresa del sector estava interessada en construir un tanatori a prop de l’escola Antoni Vilanova i la llar d’infants l’Espígol. I de fet, segons ha pogut saber el Diari ja hauria comprat els terrenys per tirar endavant el projecte. 

Els veïns consideren que aquestes zones residencials considerades com a ciutat jardí no són el lloc adequat per aquest tipus de servei, ja que afectaria el dia a dia dels residents. Creuen que la millor opció és buscar una ubicació als afores del municipi, i lluny del nucli urbà. 

L’alcalde de Falset, Carlos Brull explica que aquesta modificació del POUM es va començar a tramitar durant el passat mandat. Encara que el nou govern estigui format pel mateix partit, explica que són un equip nou i veuen necessari suspendre temporalment les llicències per a nous tanatoris per a poder reflexionar i repensar quina és la ubicació més adequada per aquests serveis: «La manera com es va tractar no va ser la més adequada i ara iniciarem una altra modificació del POUM», explica l’alcalde. 

Amb tot però, el passat 7 de juliol, el ple de Falset es va veure obligat, a petició de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, a aprovar la modificació puntual del POUM per permetre la instal·lació de tanatoris i sales de vetlla en les zones ciutat jardí. Uns tràmits que, segons l’equip de govern, ja estaven massa avançats per poder fer marxa enrere.

El consistori espera poder canviar la normativa i recorda que la decisió s’ha pres «escoltant i tenint en consideració les queixes dels veïns». Brull, posa de manifest que no estan en contra de la construcció de tanatoris i sales de vetlla i fins i tot creu que és bo que hi hagi competència entre serveis funeraris. Però l’edil considera que és necessari «repensar cap on hem d’anar en aquest sentit». Actualment només hi ha una sala de vetlles en tot el poble, a la zona del polígon. 
 

Comentarios
Multimedia Diari