Falset treballa per recuperar la normalitat amb més de mig metre de neu als carrers

Els veïns i la brigada s'afanyen a netejar la via pública, i preocupen el gel i el gruix en balcons i teulades

11 enero 2021 16:21 | Actualizado a 11 enero 2021 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Falset intenta tornar a poc a poc a la normalitat després que el temporal Filomena hi hagi deixat més de mig metre de neu durant el cap de setmana. Els veïns i la brigada municipal s'afanyen a netejar els carrers i els accessos a les cases i als comerços, i a espargir sal arreu, mentre alguns conductors intenten desenterrar els vehicles que han quedat colgats per la nevada. L'alcalde, Carlos Brull, ha apuntat a l'ACN que es trigarà dies a recuperar la normalitat i que els preocupen el gel i la gran acumulació de neu en balcons i teulades, que ja ha esfondrat una nau al polígon. Brull també ha demanat al Govern que actuï per evitar que, en cas de futures inclemències meteorològiques, tornin a quedar-se sense llum i pràcticament aïllats.

Falset comença a recuperar el pols després de la gran nevada causada pel temporal FIlomena. Els tractors de la brigada municipal recorren els carrers del centre urbà per treure la neu i l'acumulen als vorals per facilitar el pas dels vehicles i veïns. Les principals vies estan netes, però encara resten carrers estrets colgats de neu. En molts d'ells, els veïns netegen les entrades a les seves cases per poder sortir.

Rosa Maria i el seu marit Eliseo esperaven aquest dilluns al matí davant la porta de casa que el veí els deixés la pala per seguir obrint pas. "Feia temps que no havíem vist tanta neu, de moment il·lusió, però ara ja venen els problemes, gelarà i hi hauran relliscades", ha assegurat la veïna. Amb tot, l'Eliseo espera que la neu aguanti unes hores. "Netegem una miqueta per poder sortir de casa, però la neu és bonica", ha opinat.


Aquest matí molts veïns intentaven desenterrar els cotxes totalment coberts de neu. Amb una pala i una escombra, la Sara Cano treia un gruix de mig metre de neu del seu vehicle mentre explicava que havia hagut d'avisar a la feina que no podria arribar fins a Reus. "No podem ni bellugar-nos, hem trucat a la feina i ens han dit que cap problema, que ho entenien", ha dit.

L'alcalde de Falset, Carlos Brull, ha demanat molta precaució davant els gruixos acumulats en teulades, balcons i terrasses, que suposen un risc per als vianants. Brull també ha demanat paciència perquè les afectacions són "fortes" i trigaran uns dies a recuperar la normalitat, i ha afegit que ja estan actuant per obrir pas als masos i finques més aïllades.

El batlle s'ha queixat que el territori no pot viure aquestes situacions "sempre que hi ha alguna incidència o temporal", i ha demanat més previsió. "Calen accions més ràpides on pobles on fa 30 hores que no tenen llum. Cal que les telecomunicacions també funcionin", ha insistit l'alcalde en al·lusió a les administracions superiors.

Comentarios
Multimedia Diari