Família de Riudoms: «Fa 12 anys que es va ensorrar casa nostra, i encara esperem el judici»

Un habitatge es va esfondrar a l’octubre de 2009 arran d’unes obres de rehabilitació quees feien a l’immoble annex. La família denuncia que encara no han estat ni indemnitzats 

30 julio 2021 14:46 | Actualizado a 30 julio 2021 14:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sobre les quatre de la tarda del 30 d’octubre de 2009, l’habitatge situat al número 6 del carrer Sant Jaume de Riudoms es va ensorrar. A l’edifici del costat, el Teatre Casal Riudomenc, s’estaven executant obres de rehabilitació, i la família R.G. defensa que aquest va ser l’origen de l’ensorrament de casa seva. Quan va succeir l’accident, a l’interior de l’habitatge hi havia M.R.G., que va caure de quatre altures, quedant sepultat. Va poder ser rescatat i d’immediat va ser traslladat a l’Hospital Sant Joan amb greus lesions. Es va incoar procediment criminal al Jutjat d’Instrucció Quatre de Reus, en el qual s’ha formulat acusació per presumptes delictes de lesions per imprudència greu en la seva modalitat de negligència professional i danys.

De tot plegat han passat ja pràcticament dotze anys i, després d’aquest temps, la família denuncia que encara no s’hagi celebrat judici. «Dos membres de la família ja han mort, i no van poder tornar a casa seva ni van ser indemnitzats», lamenten familiars. És per aquest motiu que demanen celeritat a la justícia.

Fonts judicials consultades detallen que el procediment no s’ha paralitzat en camp moment, però el volum de recursos presentats hauria alentit els tempos. Malgrat tot, la instrucció hauria ja finalitzat i, just el passat mes de maig, es va dictar Auto d’obertura de Judici Oral.

Havien aparegut esquerdes

La família afectada recorda que durant els treballs que s’estaven realitzant al Teatre Casal Riudomenc, van aparèixer esquerdes horitzontals d’uns dos metres de longitud a la paret mitjanera del seu habitatge (el número 6 del carrer Sant Jaume). Unes esquerdes que haurien aparegut quan una excavadora estava rebaixant el nivell, extraient terra del solar del costat. Haurien caigut trossos de la paret i, posteriorment, l’habitatge hauria col·lapsat, esfondrant-se totalment. Així doncs, la família R.G. va perdre casa seva i també els records. El que valora la família és que l’Ajuntament de Riudoms va concertar l’arrendament d’un habitatge provisional on, actualment, gairebé 12 anys després, segueixen allotjats. Malgrat tot, el que consideren «inadmissible» és la tardança en la tramitació del procés, a la qual cosa afegeixen «l’actitud de les companyies asseguradores, que res han indemnitzat, recorrent fins i tot a la resolució judicial que inicialment fixava una pensió provisional als perjudicats». Apareixen acusats dos arquitectes superiors, l’aparellador o arquitecte de l’obra, els administradors de la subcontractista que duia a terme els treballs d’excavació i moviments de terres i l’encarregat de l’obra. La família denuncia que no es va adoptar cap mesura quan van aparèixer les esquerdes i recorden que, fins i tot, les portes del menjador es van desquadrar i no tancaven.

Comentarios
Multimedia Diari