Famílies de l’escola Beat Bonaventura de Riudoms volen que el pàrquing torni a ser pati

Un grup de pares creu que amb la pandèmia seria necessari guanyar zona d’esbarjo per als alumnes, però el centre no ho comparteix

05 junio 2021 08:34 | Actualizado a 05 junio 2021 08:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Pares i mares de l’Escola Beat Bonaventura de Riudoms reclamen que l’espai que actualment es destina a aparcament per a cotxes del professorat es converteixi en una prolongació del pati per als alumnes, tal com ho havia sigut en els seus inicis. De la reivindicació –feta per part de famílies i recolzada per l’AMPA– fa anys que se’n parla, fins i tot dècades, diuen, però en la actual situació de pandèmia consideren que seria un bon moment per fer-ho realitat. «Els grups escolars estan dividits en diferents zones del pati» per tal de no barrejar les bombolles, expliquen. «Disposant d’aquest espai, ara destinat a pàrquing, els alumnes podrien estar més amples... A més, el centre està ubicat en una zona on s’estaciona fàcilment, així que aquest no seria un problema», subratlla una mare.

D’altra banda, també recorden que la porta de l’aparcament queda sovint oberta «i es poden produir incidents. Algun cop ha entrat algun gos, per exemple», explica el president de l’AMPA de l’Escola Beat Bonaventura, Josep Torres, per la qual cosa demanen que «almenys se solucioni això i es tanqui sempre la porta per guanyar en seguretat».

Exposen, però, que s’han trobat amb un «no rotund» per part de l’escola després d’haver seguit «totes les vies». En un correu electrònic en data de 14 de març d’aquest 2021, la direcció de l’escola els haurien informat «que no veuen la necessitat de crear un nou espai», expliquen les famílies, per la qual cosa consideren que no s’ha obtingut «un motiu clar del perquè de la negativa». Malgrat tot, la directora de l’escola, Lourdes Navarro, detalla que «sí que es va atendre i es va donar la resposta corresponent amb els arguments corresponents» al grup de pares després que es plantegés la qüestió al Consell Escolar del centre.

Un cop esgotades les vies de reclamació, es preveu fer petites concentracions

Les famílies recorden que, prèviament al Consell Escolar, un grup de pares va iniciar a principis de curs una campanya de recollida de firmes, reunint-ne un total de 300, a més d’obtenir el recolzament de l’AMPA. Posteriorment, a l’octubre de 2020, les signatures es van entregar a l’escola a través d’una reunió entre el centre, els pares i l’AMPA, «on l’escola és oberta a que li oferim canvis», detallen. Així doncs, es van recollir propostes per canviar l’ús de l’espai –entre les quals, convertir-lo en hort escolar o zona verda– en un dossier i es van entregar al col·legi. Però no n’obtenen resposta, per la qual cosa l’AMPA ho demana al Consell Escolar, a principis de març. Finalment, l’escola informa desfavorablement.

«Hem esgotat el canal oficial, perquè la decisió és de la direcció i, si no ho volen, no ho faran», reconeix Torres. Tant ell com les famílies diuen no entendre la negativa del centre en aquesta qüestió i, a més, recorden que inicialment aquest espai ja havia sigut pati en el seu dia. Ara, un cop esgotades les vies, les famílies també han decidit iniciar petites concentracions davant del centre per fer notar la seva disconformitat.

La qüestió fins i tot ha arribat a l’Ajuntament de Riudoms. L’alcalde Sergi Pedret explica que el compromís del consistori és de disposició per a fer de mediador. A més, recorda que de manera proactiva «ja ens hem reunit amb les parts per separat».

Comentarios
Multimedia Diari