Ferran Palau, Roger Mas, Blaumut, Pau Vallvé i Joan Masdéu, noms destacats del Festival Accents

La programació inclou 14 concerts que tindran lloc a Reus, a Cambrils i a la Selva del Camp

29 septiembre 2020 15:17 | Actualizado a 29 septiembre 2020 15:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival Accents ha programat en la seva setena edició 14 concerts que tindran lloc a Reus, a Cambrils i a la Selva del Camp, entre els quals hi ha les actuacions de Ferran Palau, Roger Mas, Blaumut, Pau Vallvé o Joan Masdéu, entre d'altres. El certamen ha explicat que vol mantenir el seu compromís amb la cultura i la música, en un any en què el sector en general i en concret el de la música en directe ha tingut un impacte molt gran arran de la covid-19. "Hem hagut de fer molts canvis i ajustos, però al final considerem que la programació és molt digne i ens permetrà ajudar als professionals que s'han vist afectats per la suspensió o ajornament de molts concert", ha explicat Isaac Albesa, director artístic de l'Accents 2020.

El tret de sortida del festival serà al Teatre Bartrina aquest dissabte amb el grup Blaumut, que torna a la ciutat per presentar el disc '0001'. Posteriorment, el divendres 16 d’octubre, Pau Vallvé oferirà a la Sala Santa Llúcia de Reus un dels primers concerts del nou disc, ‘La vida és ara’, composat durant el confinament. Després l'Accents es traslladarà de nou al Bartrina el diumenge 8 de novembre amb l’actuació de Ferran Palau.

La Selva del Camp, que enguany se suma a l’Accents, veurà les actuacions de Joan Masdéu, presentant el disc dels 25 anys de Whiskys, 'La Flor de Panical', i el cantautor de Solsona Roger Mas interpretant en solitari cançons de tota la seva trajectòria i avançant algunes composicions del nou disc que sortirà l’any vinent.

Per últim, el valencià Pau Alabajos torna a l’Accents després de la seva darrera actuació fa 2 anys per oferir-nos a Cambrils el seu nou disc ‘Les hores mortes’. Precisament a Cambrils, tindrà lloc una activitat especial, la proposta ‘Vi, glosa i estrelles’, un maridatge entre els vins de la DO Catalunya, l’astronomia de la mà d’Alexandre Bonanit i la glosa de Gemma Balagué, ‘Fardatxa’, del col·lectiu Bocafoscant.

La programació es completa també amb un artista convidat, el grup de folk Los Hermanos Cubero (Sala Santa Llúcia, 28/11), i una programació de flamenc que completa la música del país amb la presència de la gran estrella del flamenc, l'andalusa Rocío Márquez (Teatre Fortuny, 7/11), el duet format per Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach (Cripta Ermita Cambrils, 15/11) i també el concert especial de celebració del 15è aniversari del grup de Reus i Cambrils Alquímia Flamenco que servirà per clausurar el festival el 12 de desembre al Teatre Fortuny de Reus. Aquesta programació 'Som flamencs' és la continuïtat del primer festival de flamenc de Reus que Empenta Cultural va organitzar el 2014, però que no ha tingut continuïtat fins ara.

L'Accents també oferirà tres concerts gratuïts al Jardí de la Casa Rull. Son els concerts vermut patrocinats per Vermuts Miró, la D0 Catalunya i ara també la DOP Siurana, amb la presència del trio menorquí Donallop, la darrera guanyadora del concurs PortAutors de Tarragona, la barcelonina Yuhniversia (12/10) i el cantautor ampostí Rampaire (17/10). Aquests tres concerts tindran també l’aforament limitat.

El regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que "la programació de l'Accents se suma a la resta de programacions que estem reprenent a la ciutat, amb la clara voluntat de sumar i, sempre tenint en compte les recomanacions sanitàries, demostrar que la cultura és un espai segur per a la ciutadania". En concret, el Teatre Fortuny tindrà una capacitat de 280 espectadors, al voltant de 200 el Bartrina, 120 la Sala Santa Llúcia, 70 espectadors a la Cripta de l’Ermita de Cambrils i 90 al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

L’Accents compta amb el suport dels ajuntaments de Reus, Cambrils i la Selva del Camp, la Generalitat i la Diputació de Tarragona, i el patrocini de Vermut Miró, la DO Catalunya i la DOP Siurana.

Les entrades pels concerts ja estan totes a la venda. A la web del Teatre Fortuny pels concerts de Rocío Márquez i Alquimia Flamenco; a la web del Bartrina les entrades de Blaumut i Ferran Palau; al portal Entrapolis per les entrades de la Sala Santa Llúcia per Los Hermanos Cubero i Pau Vallvé i a Entradium, les entrades per les actuacions de Cambrils de Pau Alabajos, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i ‘Vi, glosa i estrelles’. Les entrades per les dues actuacions de la Selva del Camp de Roger Mas i Joan Masdéu son gratuïtes però prèviament s’han de reserva a www.entradium.com.

Comentarios
Multimedia Diari