Más de Reus

Fi de l'aparcament gratuït per als vehicles elèctrics a Reus

A partir d'ara hauran de pagar, si bé comptaran amb una bonificació del 50% sobre el preu establert als pàrquings municipals. Tot i així, sí que es manté la gratuïtat en la recàrrega

Redacció

Whatsapp
Vehicles elèctrics, carregant a la zona de la Llibertat. Foto: Alfredo González

Vehicles elèctrics, carregant a la zona de la Llibertat. Foto: Alfredo González

Els vehicles elèctrics hauran de pagar per aparcar a Reus a partir d’ara. Aquest mes s’activa el pagament del temps d’estacionament dels vehicles, amb un descompte equivalent al 50% sobre el preu establert als pàrquings municipals, si bé es manté la gratuïtat en la recàrrega, segons ha informat aquest divendres l’Ajuntament en un comunicat. Així, es crea l'abonament "24 hores Vehicle elèctric", que permet aparcar 24 hores en qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal a un preu mensual de 60 euros, que equival a un import màxim dia de 2 euros. A les estacions de recàrrega de superfície ubicades en espais regulats per zona blava, aquest 2017 cal abonar el tiquet d'estacionament corresponent. La recàrrega, però, continua sent gratuïta.

La ciutat disposa d’una xarxa municipal per al cotxe elèctric amb 19 estacions de recàrrega que permeten connectar de manera simultània fins a 26 vehicles. Actualment l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis compta amb un registre de més de 140 usuaris de vehicles elèctrics, tot i que també hi ha usuaris esporàdics que fan ús de les estacions de recàrrega de la xarxa municipal.

L'activitat dels punts de recàrrega per aquests vehicles de la xarxa municipal ha crescut de manera exponencial des de la seva estrena a mitjans de 2014, quan es van registrar 317 recàrregues. L’any 2015 la xifra va pujar fins a 2.060 i el 2016 s'ha tancat amb 4.653 recàrregues que equivalen a més de 47.000 hores. Aquest augment es deu, segons remarca el consistori, a una major demanda i també a la posada en marxa del punt de càrrega ràpida de la plaça del Pintor Fortuny el passat mes de setembre. D’altra banda, durant el mes de febrer està previst que entri en funcionament un segon punt de càrrega ràpida de superfície a l'àrea de zona blava de la Riera Miró.

A tota la xarxa d’aparcaments municipals

Des de l’any 2014, la ciutat ha incorporat a través de Reus Mobilitat i Serveis la infraestructura de recàrrega elèctrica a tota la xarxa d’aparcaments municipals i en algunes zones en superfície. Reus disposa, actualment, de 19 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicades en 11 punts que permeten recarregar de manera simultània fins a 26 vehicles elèctrics. Hi ha punts de recàrrega a tots els pàrquings municipals: 4 places a la Llibertat i a La Fira Centre Comercial, i 2 places al Carrilet, Baluard, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran i Oques; a la plaça del Pintor Fortuny, a tocar de l'accés Llovera del pàrquing de la Llibertat; a l'àrea de zona blava de la Riera Miró i el recent punt ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc.

L’Ajuntament, per tot plegat, posa de relleu la seva aposta per la mobilitat sostenible i assenyala que continua vigent enguany, malgrat que l’estacionament deixi de ser gratuït, amb la gratuïtat de recarregar, els descomptes per aparcar als pàrquings municipals i la bonificació del 75% de la quota de l'impost municipal de vehicles. D’altra banda, des del setembre de 2016, amb la incorporació del sistema de càrrega ràpida que permet carregar la bateria d'un cotxe en menys de mitja hora.

Temas

  • REUS

Lea También