Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

FiraReus, 75 anys d’història i records

Un documental repassa la trajectòria de l’ens firal amb imatges inèdites i els protagonistes de les primeres edicions 

Diari de Tarragona

Whatsapp
1 i 2. Captures de les imatges que es poden veure al documental ‘Una vida fent fira. 75 anys de firaReus’. fotos: cimir 3. Imatge dels estands que va acollir la primera edició de la fira. fotos: salvador ferré aulés - fons ferré aulés / cimir

1 i 2. Captures de les imatges que es poden veure al documental ‘Una vida fent fira. 75 anys de firaReus’. fotos: cimir 3. Imatge dels estands que va acollir la primera edició de la fira. fotos: salvador ferré aulés - fons ferré aulés / cimir

L’Exposición Provincial de Muestras va néixer a Reus l’any 1942. La fira va representar tot un esdeveniment que marcaria un abans i un després a la ciutat en l’àmbit firal.

Embrió d’ExproReus, va deixar un fet per a la història poc coneguda a la capital del Baix Camp. Els seus organitzadors, i per tal de fer lluir l’entrada del certamen, van encarregar l’escultura d’un infant. El seu autor era Pere Vidiella i l’obra, coneguda com el Nen de les Oques, és la que encara es manté en peu al mig de la plaça que porta el seu nom.

Aquesta és una de les moltes curiositats que apareixen en el documental Una vida fent fira. 75 anys de firaReus que repassa

la trajectòria de l’ens firal. Des d’aquells llunyans inicis als passejos fins a la seva consolidació al Tecnoparc amb multitud d’actes cada any. Precisament, una de les seves peculiaritats és que els protagonistes són una desena de persones que han viscut o han participat de firaReus.

Expositors, empresaris o algun visitant són els encarregats de reviure els seus records viscuts en primera persona. 

El documental es va projectar ahir per primera vegada als cinemes del Centre Comercial La Fira

«Tots els reusencs i reusenques tenim algun tipus de record relacionat amb la fira, i això és l’eix central». Així mateix ho expliquen des de la productora Acid Factory, encarregada d’elaborar el documental sota la direcció de David Fernández i Víctor Rubio i guió d’Isabel Martínez.

El mateix David explica que un dels altres atractius de la peça és que mostra imatges d’arxiu inèdites i mai publicades procedents de fons familiars dipositats al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR). Sobretot en destaquen les imatges del Fons Romeu Figuerola, que inclouen enregistraments des de la segona edició de la fira, celebrada l’any 1948, fins als anys vuitanta.

Una vida fent fira. 75 anys de firaReus es va projectar ahir per primera vegada als cinemes Axion del Centre Comercial La Fira en un acte institucional que va comptar amb la presència de representants municipals i diferents institucions de la ciutat.

El lloc escollit per l’acte no és casual, ja que la zona del parc Sant Jordi va acollir durant molts anys l’antic palau firal. 

Nova projecció

Està previst que en els pròxims dies s’organitzi una altra projecció en algun espai encara per determinar i que estarà oberta a tota la ciutadania per donar a conèixer el contingut del documental.

La realització del documental ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de Proditsa, M30, Publicitat Borrell, Marítima Serveis, Epic Telecom i Cinemes Axion - La Fira Centre Comercial.

Comentarios

Lea También