Fito Luri estrena una cançó per fer desaparèixer la distància

‘Encara que no els vegis’ homenatja tot el personal sanitari que lluita a contrarellotge per salvar la vida de milers de persones

28 marzo 2020 07:40 | Actualizado a 28 marzo 2020 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El músic Fito Luri ha donat a conèixer una cançó que recull els sentiments i emocions que provoquen aquests dies de confinament. Sota el títol Encara que no els vegis, la cançó esdevé un homenatge a tot el personal sanitari que lluita a contrarellotge per salvar la vida de milers de persones. La lletra, entre melancòlica i esperançadora, recorda que les abraçades a distància també es poden fer a través de les paraules.

«La iniciativa sorgeix a partir de veure com tots i totes estem separades, de quina manera ho estem vivint, com ho viu tothom i sobretot com han sortit a la llum certs valors que teníem oblidats i que malauradament gràcies al que està passant han tornat a ressorgir», explica el músic reusenc.

La cançó Encara que no els vegis, que pretén ser una escletxa de llum en aquests moments tan complicats, ha estat gravada a distància, ja que tots els músics es troben confinats a les seves respectives cases. Fito Luri ha fet la música i ha posat la lletra i la veu des de Reus; Remon Ubasart ha fet els arranjaments i ha posat veus i guitarra des de Vilanova i la Geltrú; Xavi Centellas ha posat teclats i veu des de Manresa; i Albert Domingo ha posat el baix des de Terrassa.

Sobre com s’ha desenvolupat el procés de creació, Fito Luri el descriu com a «molt complicat» perquè tots els meus estris tecnològics no els tinc aquí, sinó en una altra casa on treballo, i per gravar ho he hagut de fer de manera molt rudimentària, però tot i això el resultat ha estat bastant bo».

Així mateix, destaca que «gràcies a la tecnologia ens podíem passar els àudios i el que estàvem fent a través del correu i, de mica en mica, cadascú des del seu racó del país ha anat construint la cançó».

Per realitzar el videoclip, Fito Luri va fer una crida a través de les xarxes socials per aconseguir que tothom qui volgués li fes arribar vídeos sobre aquests dies de confinament.

Així és com el videoclip es converteix en un recull que reflecteix tots aquells moments que estem vivint. «Aquesta crisi ens ha ressituat una altra vegada a la Terra i buscava reflectir el que diu el El Petit Príncep que és que allò que és essencial és invisible als ulls», afirma Fito Luri i reconeix que «la cançó Encara que no els vegis convida a parlar, estar en contacte, a no passar de puntetes per la vida, sinó a viure-la intensament i a posar l’atenció en allò que realment val la pena».

Per últim, el cantautor reusenc fa la següent reflexió: «En moments com aquest, és important fer aquest agraïment al personal sanitari perquè, abans de dedicar-me plenament a la música, vaig treballar d’infermer durant molts anys a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, més de vint anys, i sé perfectament com ho estan passant, com ho estan vivint i sempre s’ha d’agrair la feina que fan que és molt important i que no ho valorem o no ho veiem fins que una tragèdia ens ha ressituat de nou».

Comentarios
Multimedia Diari