Fito Luri ja ha trobat la Fina, la infermera que el va assistir quan lluitava contra el càncer

El cantautor reusenc s'ha retrobat amb ella aquest dijous a Rac1

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cantautor reusenc Fito Luri ja ha trobat la Fina, la infermera que fa tres anys el va assistir a l'UCI de Bellvitge quan lluitava contra el càncer. Feia temps que la buscava. No sabia res més que el seu nom. No recordava ni la seva cara, però no ha oblidat la seva veu. I aquest dijous per fi s’han conegut. El punt de trobada ha estat el programa Islàndia de Rac1, des d’on els han posat en contacte. El Fito li dedica una cançó del seu cinquè disc, Planetes Càlids, l'Habitació 21, on diu: “Senyoreta, agafi’m la mà, que m’ofego, agafi’m la mà. Senyoreta esperança, ajudi’m a respirar, ajudi’m a respirar”. I també: “Quan tot hagi passat i pugui caminar, senyoreta agradable, prometo venir-la a buscar i ensenyar-li com és casa meva. Senyoreta bondat, el dia que vingui, si us plau quedi’s a dinar”. Fa tan sols uns dies, el mateix Fito va explicar en la presentació del disc les seves ganes de poder contactar amb la Fina i agrair-li tot el que havia fet per ell en aquella etapa tan dura. I ara ja s’han retrobat, tres anys després, als micròfons de Rac 1.

La Fina Pey es va jubilar fa un parell d’anys després de quaranta de trajectòria. I assegura que aquesta història, per a ella, és un veritable regal. “Em sento sorpresa i molt agraïda perquè és un acte de generositat molt gran”, diu la infermera, amb qui també ha pogut parlar el Diari. Més que un reconeixement a la seva feina, la Fina veu en el gest del cantautor reusenc un reconeixement a tota una trajectòria, i al conjunt de la professió. “Quan veus que hi ha gent que se’n recorda de tu, et sents molt agraït i et fa sentir molt i molt bé”, explica. Té una barreja de sentiments. Se sent sorpresa, i també contenta. I el fet que li dediquin una cançó, encara l’ha sobtat més. “Mai podem pensar que es pugui arribar fins aquí. Nosaltres només fem la nostra feina, i em sento molt agraïda”, insisteix la Fina.

Fito Luri ha recordat aquella època, i com d’important va ser el suport que va rebre de la infermera en aquella Habitació 21. “És la necessitat vital i emocional de plasmar en un full un agraïment cap a tu”, ha afirmat el cantautor reusenc, qui ha remarcat que va escriure la cançó dedicada a la Fina tot just arribar a casa, en deixar l’hospital. “Vaig seure, vaig agafar la guitarra i em vaig posar a escriure. A la mitja hora ja la tenia”, ha apuntat. S'han retrobat amb una emotiva abraçada. Ella li ha desitjat el millor del món, tots els èxits del món. "La vida t'ha de somriure, has de tenir sort", ha desitjat la infermera al reusenc.

Comentarios
Multimedia Diari