Fundació Privada Reddis i Obra Social 'la Caixa', amb els projectes socials

Ambdues entitats han signat aquest dimecres un conveni col·laboratiu per al desenvolupament de projectes associatius

23 mayo 2018 15:03 | Actualizado a 23 mayo 2018 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Privada Reddis i Obra Social ‘la Caixa’ han signat el conveni de col·laboració per al desenvolupament de projectes socials realitzats per 13 entitats del territori durant l’any passat aquest dimecres a la sala d’actes de la Fundació a Reus. La responsable del mateix ens, Carme Buixeda, ha estat l’encarregada d’encapçalar l’acte, al qual han estat presents alguns membres i responsables d’algunes de les entitats beneficiades per una subvenció en el marc del projecte.

En aquest cas, ha estat l’Associació de Malalts Mentals Dr. Francesc Tosquelles, l’Associació Pàdel amb tu, Down Tarragona, Creu Roja i el Club Natació Reus Ploms.

«Des de la Fundació hem volgut potenciar l’ensenyament, la cultura i els afers socials. Aquest darrer va patir, especialment el 2017, una creixent presència pel que fa a peticions rebudes a l’entitat. Projectes com el que treballem amb Obra Social ‘la Caixa’, han pogut ajudar a aquest teixit associatiu tan important que hi ha a la ciutat», ha dit Buixeda.

Per tal de fer entendre als assistents a la trobada la magnitud del projecte, s’ha donat el torn de paraula a alguns dels beneficiats. «Pàdel amb tu és una associació formada per professionals d’una àmplia varietat que treballem l’esport adaptat. El nostre projecte consisteix a reaprofitar pales trencades. Vam formar voluntaris per la seva reutilització i un cop enllestides, es destinen a organitzacions sense recursos. Vam utilitzar espai cedit del Club Natació Reus Ploms», ha descrit Geòrgia González, de Pàdel amb tu.

Des de Down Tarragona, Aida Sánchez, ha explicat que gràcies a l’impuls per projectes socials, «podem gaudir de pissarres sense fils, hem deixat enrere les de guix. S’ha fet formació per aprendre a utilitzar-les».

Per la seva banda, Lluc Rasquera, de l’entitat Malalts Mentals Dr. Francesc Tosquelles ha afegit que «en el nostre cas, ens centrem a cobrir les necessitats d’una franja d’edat complexa, que es troba entre els 18 i 25 anys. Gràcies al suport  privat hem pogut crear unes activitats inclusives per donar suport en aquesta fase de diferents àmbits, com ara l’esport i medi ambient. Al 2017 vam ajudar 23 joves i esperem al futur implementar tipologia d’activitats».

Des de Creu Roja de Reus, es va treballar per concloure una vorera de cautxú pel pati d’infants, segons ha aportat Josep Segura. Al centenari CN Reus Ploms, amb Isidre Guinjoan assistent a la cita, es va projectar l’arranjament d’una rampa de piscina adaptada.

«Agraïm la confiança. Calen projectes com aquest per combatre l’alt risc d’exclusió social i lluitar per l’educació, l’investigació i la cultura», ha dit la directora tarragonina d’institucions de CaixaBank, Tatiana Caro. L’acte ha acabat amb Buixeda i Caro signant.

Comentarios
Multimedia Diari