Gairebé 300 persones recorden a Reus la figura d'Àngels Ollé

La pedagoga va morir diumenge i aquest migdia els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus l'han homenatjat a la plaça del Mercadal

02 septiembre 2019 11:16 | Actualizado a 05 septiembre 2019 14:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gairebé 300 persones han recordat aquest migdia la figura d’Àngels Ollé, una de les fundadores dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, desapareguda diumenge als 82 anys. El grup s’ha reunit, com cada dia, a la plaça del Mercadal, però, aquesta vegada, s’hi ha sumat més gent del que és habitual, fent difícil saber on començava i on acabava la comitiva mentre donaven voltes al voltant de la plaça. I és que les 296 persones permetien envoltar totalment el Mercadal. «És un dia molt trist», deien membres del grup que coneixien de ben a prop a Ollé, pedagoga nascuda a Sant Sadurní d’Anoia i establerta des de feia més de 50 anys a la capital del Baix Camp.

Les bufandes grogues s’han omplert de crespons negres en record a qui, juntament amb unes amigues, va formar el grup d’Àvies i Avis per la Llibertat de Reus. Totes les paraules eren de record. «Ara ho comentàvem amb unes amigues comentàvem que l’Àngels tenia molta energia i tenia paciència per parlar amb tothom», comentaven membres del grup.

Minuts abans de les 12 h, centenars de persones ja donaven voltes a la plaça del Mercadal i, poc a poc, s’hi anaven sumant bufandes grogues. Entre els assistents, hi havia l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat d’altres regidors de JxReus i també d’Esquerra República. Després, la marxa s’ha aturat i El cant dels ocells ha donat pas a un sentit minut de silenci. Després d’un llarg aplaudiment, una de les àvies del grup, Rosa Maria Llort, ha agafat la paraula i ha llegit el que va ser el primer discurs d’Àngels Ollé com a membre d’Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, amb data del mes de febrer de 2018. Un discurs en el que Ollé incidia que l’«edat no és un fre per fer justícia». «Físicament era com una nineta, però tenia una força i un esperit de lluita increïble. Sempre estava a punt per tot», ha recordat Llort, que assegura estar molt afectada per la pèrdua, «tot i que ja sabíem com n’estava de delicada».

La cerimònia de comiat està prevista per demà, dimarts, a les quatre de la tarda a la parròquia de Sant Joan. D’altra banda, aquest dijous se celebrarà a Balaguer la trobada anual d’Avis i Àvies de la denominada ‘taca d’oli’. «A propòsit del grup de Tarragona, Àngels Ollé serà nomenada presidenta d’honor.

Comentarios
Multimedia Diari