GastroMercat, el nou espai del Mercat Central de Reus destinat a la restauració

La creació de l’anomenat ‘GastroMercat’ «complementarà l’oferta de l’equipament»

28 abril 2021 05:30 | Actualizado a 05 mayo 2021 15:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un «pas endavant» cap a la «transformació» del Mercat Central de Reus, el qual tindrà un «valor afegit» amb la incorporació del GastroMercat. En aquest cas, es preveu habilitar una sèrie de parades de menjar de diferents tipus i «hi haurà la possibilitat que els mateixos paradistes puguin fer de proveïdors». D’aquesta manera, el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament, Carles Prats, va descriure ahir el projecte del nou espai de restauració, tot i que se’n desconeix la calendarització de quan es farà tot plegat.

I és que, a hores d’ara, l’equip tècnic treballa en el model jurídic corresponent per tirar endavant el projecte. Aquest es publicarà a través del Perfil del Contractant i la inversió prevista és de 700.000 euros, IVA inclòs. «L’assumirà l’operador privat que se’n faci càrrec i farà de gestor, es mirarà de fer tot dins d’aquest mandat i, si no és el cas, en el següent», va dir i, tot seguit, va afegir: «Es tractarà d’una col·laboració público-privada. El GastroMercat, projecte elaborat per l’oficina tècnica de Reus Mobilitat i Serveis –i a partir del Pla Director del Mercat Central, realitzat per NAM Arquitectura, sota la direcció de l’arquitecte Nacho Álvarez–, tindrà una zona interior i una terrassa externa que s’alçarà en una plaça elevada. La façana tindrà més protagonisme, tot i que es tractarà d’una remodelació discreta».

Per situar el GastroMercat a l’equipament municipal, es demoliran els espais interiors, es construiran els nous serveis, la façana principal s’obrirà, es trauran les actuals escales i rampes i es construirà el moll elevat, tot creant el nou accés amb una nova marquesina. «Aquesta implementació suposarà impulsar el Mercat Central i complementarà la seva oferta. S’hi podrà esmorzar, dinar, fer el vermut i sopar», va enumerar.

D’altra banda, el regidor va anunciar que, al maig, hi ha Consell Assessor, on es «parlarà d’iniciar un horari més extens». Val a dir, que el Mercat Central i el GastroMercat funcionaran de forma independent i, per tant, tindran horaris diferents.

Comentarios
Multimedia Diari