Gaudir de la cultura del vi tot un mes és possible

Falset. La Fira del Vi enceta avui la segona edició en línia i rep 500 reserves per fer tastos als cellers, que acolliran visites tot el maig

30 abril 2021 07:10 | Actualizado a 30 abril 2021 07:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Priorat serà el ‘gran recinte’ de la segona edició de la Fira del Vi de Falset en línia. I és que, tot i donar el tret de sortida avui i perllongar-se tot el cap de setmana amb tastos i altres activitats virtuals, el certamen s’ha replantejat enguany perquè es gaudeixi tot el maig. Aquesta novetat pren embranzida gràcies a l’activitat d’una cinquantena de cellers, els quals acolliran tastos presencials que s’hauran de reservar prèviament. Aquest factor donarà lloc a visites més properes i personalitzades. Des de l’equip d’organització, es parla «d’aforaments controlats i d’unes mesures sanitàries, garantides».

La programació d’activitats (també n’hi ha de caire cultural presencial), es pot consultar al web www.firadelvi.org. A través de la plataforma, s’hi poden reservar tastos i, de fet, ja n’hi ha prop de 500 reserves comptabilitzades. Val a dir, que la Fira del Vi de Falset celebra, específicament aquest cap de setmana, una edició en línia i s’encetarà avui (20.30h) amb el clàssic ‘Tast de Blancs’. L’endemà (12h) es preveu una inauguració virtual. Des de la DOQ Priorat (una de les denominacions col·laboradores), el seu president, Salustià Àlvarez, esmenta que «hem d’evitar la massa de gent i no podíem imaginar una fira com les d’abans de la Covid; s’havia de trobar una solució on els cellers poguessin acollir l’enoturisme, tot coordinant les visites directament». Destaca que serà tot un «reclam» que, «de retruc, beneficiarà el territori i altres sectors, com ara l’hostaleria i el turisme en general, sempre en el marc d’una mobilitat reduïda», considera.

Des de la DO Montsant, el seu coordinador, en Pau Sabaté, manifesta quant a les expectatives que, «enguany, la Fira és diferent envers la passada, perquè no estem confinats». «Amb els tastos virtuals, volem apropar a tothom i, durant més dies, la cultura del vi. Ho fem amb paquets individuals que hem fet arribar a aquelles persones que s’han anat apuntant als tastos virtuals. És una forma d’adaptar-se», esmenta.

«Hi ha cellers que ofereixen degustacions entre setmana i cada dia de maig. L’objectiu és esponjar les visites i evitar aglomeracions en dies concrets», explica el batlle de Falset i president de la comissió organitzadora de la Fira, Carlos Brull.

Comentarios
Multimedia Diari