Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Gerard Quintana, Àngels Gonyalons i Lluís Marco, protagonistes del primer festival d'estiu de Reus

El Festival de les Arts de Reus (FAR), de la mà de Francesc Cerro-Ferran, proposa vuit projectes pensats per exhibir-se a l’Institut Pere Mata amb la música i les arts escèniques com a protagonistes. Es tracta d'una de les grans apostes de la Capital de la Cultura Catalana 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la presentació d'aquest dimecres del festival FAR. Foto: Ajuntament de Reus

Imatge de la presentació d'aquest dimecres del festival FAR. Foto: Ajuntament de Reus

Reus ha presentat aquest dimecres el seu primer festival d'estiu. I és que una de les principals apostes de la Capital de la Cultura Catalana és aquest Festival de les Arts de Reus (FAR). De la mà del director i dramaturg Francesc Cerro-Ferran, el festival estrenarà vuit obres molt personals i singulars que han estat pensades especialment per a l'ocasió amb la música i les arts escèniques com a protagonistes. Sobretot, ha explicat el propi director, les creacions han estat ideades per exhibir-se en un dels espais més emblemàtics de la ciutat com és l’Institut Pere Mata.

Així doncs, el festival comptarà amb l’estrena de Una nit de musical amb Àngels Gonyalons; Madame Bovary amb Belén Fabra i la direcció d’Àngel Alonso; Después de Federico amb Lluís Marco i Ferran Carvajal; Otel·lo amb Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero; Poeticant amb Gerard Quintana; Joan Masdeu; Camerata XXI i Alba Forasté i Tothom ho sap, un homenatge a Leonard Cohen amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí.

Imatge de l'espectacle 'Tothom ho sap'

El FAR tindrà lloc del 30 de juny al 9 de juliol a l’emblemàtic Institut Pere Mata, l'hospital psiquiàtric de la ciutat. El pavelló dels Distingits i el pavelló de La Cuina, dues sales del psiquiàtric amb capacitat per unes 100 persones cadascuna, es convertiran en els escenaris del festival. A més a més, a l’exterior hi haurà una zona d'oci i restauració on la gent podrà prendre alguna cosa abans o després dels espectacles.

La capacitat per presenciar els espectacles del FAR serà d'un centenar de persones

Al llarg de la presentació s'ha destacat que un dels objectius del festival es reivindicar aquest espai per acostar-lo als ciutadans i projectar el seu valor patrimonial alhora que escenificar que la cultura és un bé social i una eina de transformació social i pedagògica.  Amb el FAR, la Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, crea "un festival d'estiu que defuig el plantejament de gran aparador turístic com fan altres festivals i vol arrelar al territori i amb els ciutadans". El FAR compta amb el suport artístic i institucional del Festival de Peralada.

Temas

Comentarios

Lea También