Grup Oliva crea la cursa 'Herois x l'Alzheimer'

L’hòlding empresarial vol visibilitzar la tasca de l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp amb el projecte solidari, que es durà a terme el 22 d'abril

16 marzo 2018 08:44 | Actualizado a 16 marzo 2018 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Volem que l’Alzheimer es normalitzi i que sigui més visible, perquè és una malaltia desconeguda. No afecta només a les persones d’edat avançada. A més, es desconeix el nombre de casos comptabilitzats a Catalunya i Espanya. Això és greu», fa una crida a la sensibilització social la directora tècnica del programa San Rafael, Maria del Carmen Soler, treballadora social a l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp.

De fet, segons remarca, la Societat Espanyola de Neurologia estima que prop del 30% dels casos no tenen diagnòstic formal. Canviar aquesta realitat és un dels objectius principals que pretén estimular el hòlding empresarial Grup Oliva. Per fer-ho possible han creat la cursa solidària ‘Herois X l’Alzheimer’. Se celebrarà el 22 d’abril a les 11 hores a l’avinguda Sant Jordi de Reus.

L’esdeveniment servirà per recaptar fons per a l’associació amb seu reusenca i per fer més notòria la seva tasca

Aquest projecte es tracta de la primera cursa popular del Grup Oliva, el qual està plenament conscienciat en les accions socials. L’esdeveniment servirà per recaptar fons per a l’associació amb seu reusenca i per fer més notòria la seva tasca. La cursa (de 5 km) es podrà dur a terme també caminant per a aquelles persones que no puguin córrer. En cas de no poder-hi participar, també es podrà contribuir amb la causa amb la compra del Dorsal 0 (5 €), que permetrà entrar al sorteig d’una degustació de vermut. 

A la cursa solidària ‘Herois X l’Alzheimer’ hi haurà també altres activitats paral·leles: un vermut electrònic amb música en directe amb possibilitat de degustar vermut Miró, una master class de zumba gratuïta amb monitors del CT Monterols, un espectacle infantil i altres sortejos pels participants, com ara cinc caps de setmana a Port Aventura i quatre dorsals per la Peugeot Joaquín Oliva Mitja Marató de Cambrils.

L'entitat solidària desenvolupa activitats tant per a les persones diagnosticades com pels cuidadors, majoritàriament familiars.

L’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp (2003) és una entitat pionera en els tallers d’estimulació cognitiva en matèria de l'Alzheimer. Treballa contra els efectes de la malaltia de l’Alzheimer i altres demències. Desenvolupa activitats tant per les persones diagnosticades com pels cuidadors, majoritàriament familiars. També tenen un servei d’ajuda a domicili, potencien la formació i realitzen sessions informatives, orientatives i d’assessorament a la ciutadania i les escoles. «La malaltia no es pot curar, però treballem per afavorir la qualitat de vida. No estem sols», remarca Soler.

Inscripcions
Les places per poder inscriure’s són limitades i s’han de formalitzar abans del 8 d’abril. Es pot tramitar ‘online’ a través d’un formulari web a www.cursagrupoliva.com o bé presencialment a Peugeot Joaquín Oliva i Protego Correduría de Seguros. Participar en la cursa o caminada té un cost de 10 €.

Comentarios
Multimedia Diari