Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Habitatge atén més de 800 famílies sobre hipoteques a Reus

El servei ha permès que 235 famílies hagin pogut seguir residint al mateix immoble amb unes condicions econòmiques assequibles

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d’arxiu d’una protesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Reus.  FOTO: pere ferré/DT

Imatge d’arxiu d’una protesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Reus. FOTO: pere ferré/DT

L’Ajuntament de Reus col·labora amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i des de 2012 presta el servei d’assessorament sobre el deute hipotecari des de l’Oficina d’Habitatge.

En poc més de cinc anys, el servei ha iniciat 818 expedients que han fet possible que més de 235 famílies hagin pogut continuar residint al mateix habitatge amb unes condicions econòmiques assequibles.

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Oficina d’Habitatge, ofereix aquest Servei d’assessorament sobre el deute hipotecari i s’encarrega de mediar amb les entitats financeres.

El servei és fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Reus i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per atendre les consultes de la ciutadania respecte a les dificultats relacionades amb el pagament dels seus préstecs hipotecaris destinats a la compra del seu habitatge habitual.

D’un total de 818 demandes d’assessorament, ja s’han resolt 760 expedients i 74 s’estan tramitant.

Des de la seva posada en marxa el març de 2012, el Servei d’assessorament sobre el deute hipotecari ha possibilitat que 236 famílies hagin pogut continuar residint al seu habitatge amb condicions econòmiques assequibles, bé per una dació amb lloguer social o per la reestructuració del deute hipotecari, per exemple.

Un dels objectius del servei és informar a la ciutadania de la seva situació financera, amb totes les conseqüències legals i objectives que suposa l’endeutament amb l’objectiu de dotar a les persones d’eines i de coneixement per resoldre la situació.

En 156 expedients ha estat possible arribar a un acord de dació amb l’entitat financera, mesura que suposa per a la persona endeutada la possibilitat de deslliurar-se del deute hipotecari, oferint-li una nova oportunitat sense el pes del deute.

De tota manera, d’entre les més de 800 peticions d’assessorament que han incoat un expedient al servei d’assessorament, se n’extreu que la xifra de persones afectades és de 3.295.

D’aquestes, 2.824 són persones que viuen a l’habitatge objecte de consulta i la resta avalistes afectats pel mateix préstec hipotecari (el percentatge d’avalistes supera el 14% de les persones ateses durant aquest període).

Ingressos per llar

Els ingressos per llar de les persones que sol·liciten el servei d’assessorament sobre el deute hipotecari són els següents: 259 famílies compten amb ingressos de 501 a 1.000 euros al mes; 184 amb ingressos entre 401 i 500 euros al mes i 113 amb ingressos entre 1.001 a 1.500 euros al mes.

A la llista també hi ha 153 famílies sense ingressos, 39 amb ingressos de 1.500 a 2.000 euros al mes i només 16 que ingressen més de 2.000 euros mensuals.

Pel que fa al preu d’adquisició de l’habitatge, el més freqüent (en 156 dels casos), és un import que oscil·la entre 50.001 i 100.000 euros.

A continuació hi ha fins a 102 casos en els quals el preu de compra se situa entre 101.000 a 150.000 euros, i 97 casos més en què l’import no arriba als 50.000 euros.

En els 84 casos restants, el preu d’adquisició de l’habitatge hipotecat ha superat els 150.000 euros.

Temas

Comentarios

Lea También