Hawdaouy guanya a Riudoms la Combinada de Portadors de Sacs d'Avellana

El poble va acollir ahir la final de la 23a Combinada de Portadors de Sacs, en el context de la Fira de l’Avellana i Sant Llorenç

12 agosto 2019 09:37 | Actualizado a 22 agosto 2019 14:40

Moustapha Hawdaouy ha aconseguit imposar-se a la 23a Cursa Combinada de Portadors de Sacs d’Avellanes, que suma les puntuacions de tres curses: Reus, per la Fira de Sant Jaume; Valls, per la Firagost; i l’última, la de Riudoms, amb la Fira de l’Avellana. Moustapha era el primer cop que hi participava –de fet, fa poc que està al país–, però ja en el seu debut, el passat 28 de juliol a Reus, va posar el llistó ben alt. En aquella ocasió, no va guanyar, tot i que li va anar de ben poc: just a pocs metres de la meta, el sac carregat amb 58 quilos d’avellanes li va començar a lliscar esquena avall, i Carles Guillemat, un històric d’aquesta combinada, el va avançar.

Ahir a Riudoms, però, Moustapha ho va fer: va ser el primer a creuar la línia d’arribada, completant el recorregut (d’uns 1.500 metres) en 6 minuts i 9 segons, tot proclamant-se guanyador de la cursa de Riudoms i també de la 23a Combinada, en la que ha aconseguit sumar un total de 570 punts. Guillemat, amb 6 minuts i 29 segons, va quedar quart a la competició riudomenca i es va situar en segona posició de la combinada, amb 500 punts. A força distància, i amb 360 punts, Ismael Fernández també va aconseguir pujar al podi de les tres curses de sacs d’avellanes que se celebren al Camp de Tarragona, amb la tercera posició.

Aquest era un dels moments més esperats de la 39a Fira de l’Avellana i 420a Fira de Sant Llorenç. El tret de sortida es va donar des de la plaça de l’Església. Les primeres a córrer van ser les noies. En total, sis participants. «Enguany, s’han exhaurit tots els sacs disponibles per la cursa», s’anunciava per megafonia. Pocs minuts després de les 19.30 h, el so d’un xiulet va marcar el tret de sortida de la cursa femenina i les noies van arrencar a córrer, mentre el públic les animava. En aquest cas, les concursants portaven mitges saques d’avellanes, amb un pes aproximat de 28 quilos. El recorregut, però era el mateix que la modalitat masculina: uns 1.500 metres de distància, tot donant dues voltes per l’interior del recinte firal. Un cop les participants es van posar en marxa, bona part dels espectadors van, també, començar a córrer, per tal de poder agafar lloc a la línia d’arribada, situada a ple centre de la fira. La primera en arribar va ser Lídia Castro, que va completar el recorregut en 6 minuts i 8 segons. En segona posició, i amb alguns segons de diferència (6’50’’), travessava la línia d’arribada Laura Pallejà. En tercera posició va quedar Sandra López.

Un cop finalitzada la cursa femenina, va ser el moment dels nois, amb un total de 15 participants. Amb 58 quilos a les espatlles, els corredors van enfilar carrer amunt i, en pocs minuts, els concursants que encapçalaven la marxa finalitzaven la primera volta. El dorsal número 15 anava primer, però Moustapha li trepitjava els talons. La diferència es va anar escurçant cada cop més fins que, finalment, Hawdaouy va aconseguir avançar i creuar la línia d’arribada en primera posició, on els seus amics ja l’esperaven per felicitar-lo.