Ian Cleaver Joan Fort Quintet, aquest diumenge a Reus

El concert tindrà lloc al Keyboard Jazz Lounge, a les 20.30 hores, a un preu de 7 euros l’entrada

29 diciembre 2018 14:53 | Actualizado a 29 diciembre 2018 14:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jove trompetista Ian Cleaver, un dels més potents de l’escena del jazz europea, tocarà a quintet amb el Joan Fort, aquest diumenge, al Keyboard Jazz Lounge de Reus (20.30 hores). Ian Cleaver, establert a Amsterdam, està immers en diferents projectes de primera qualitat internacional, entre ells el quartet amb Jasper Blom. És a Amsterdam precisament on va conèixer Joan Fort, jove guitarrista nascut a Tarragona mentre estudiaven a un dels conservatoris amb més prestigi d’Europa, el Conservatorium Van Amsterdam.

Va ser llavors quan van decidir formar aquest quintet d’alt nivell junt amb la trombonista Alba Pujals, també establerta als Països Baixos. El grup el completaran Joan Terol a la bateria i Pau Lligades al contrabaix. 

Joan Fort Nieto va néixer el 1997 a Tarragona. Ja des dels 4 va començar a estudiar guitarra clàssica i als 10 anys va optar per la música moderna i jazz. Resident a Barcelona, estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha estudiat amb professors de la talla de Rob Van Bavel, Jaume Llombart i Maarten van der Grinten, entre altres i ha assistit a classes magistrals de músics internacionals. 

Alba Pujals Roigé (1992) és graduada amb el títol superior de Trombó clàssic a l’ESMuC i el Bachelor de Jazz al Conservatorium Van Amsterdam. Va començar els seus estudis musicals amb només 4 anys a l’escola Municipal de Rubí on la seva mare era professora de Piano. Forma part del The Bop Collective, grup liderat per la saxofonista Irene Reig on el 2018 van guanyar el premi del públic a la Dutch jazz competition. 

Joan Terol Amigó és un músic de Reus nascut el 1985. Actualment resideix a Amsterdam i els seus projectes principals són Maarten Hogenhuis Trio, Maartje Meijer Quintet, Trempera!, Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band i The BvR Flamenco Big Band als Països Baixos i STN!, Xavi Torres Trio i Els Tres Tenors a Catalunya. 

I Pau Lligadas, nascut a Barcelona, ha estudiat amb noms com Mario Rossy, Horacio Fumero, Bänz Oester o el contrabaixista Larry Granadier. Enguany va guanyar el premi a l’originalitat reconegut per l’European Bass Community i té el seu propi disc a trio titulat Madera Viva, on col·labora com a bateria en Jorge Rossy.

Comentarios
Multimedia Diari