Implanten la firma electrònica als punts d'atenció al ciutadà de Reus

L'Ajuntament comença a implantar tauletes digitals a les oficines municipals per agilitzar els tràmits administratius i utilitzar menys paper. És un dels 15 projectes tecnològics que té en marxa

19 mayo 2017 15:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja fa un temps que la Montserrat va decidir adoptar dos gossos (un llebrer i un Yorkshire Terrier). Divendres passat es va presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament per tal de censar els dos animals. La seva sorpresa va ser quan es va dirigir a la finestreta per realitzar els corresponents tràmits i es va trobar amb la possibilitat d’executar-los de forma electrònica.

Això és així perquè la Montserrat var ser una de les primeres persones en beneficiar-se del nou servei de firma biomètrica o electrònica avançada. Una millora que va valorar de forma molt positiva, sobretot, per la seva simplicitat i comoditat.

La iniciativa forma part de l’ampli projecte de transformació digital que ha posat en marxa el consistori. La voluntat és que aquest tipus de firma electrònica avançada es vagi implantant de manera progressiva a través d’una vintena de tauletes distribuïdes en els diferents punts d’atenció al ciutadà que hi ha a la ciutat: OAC, Oficina Municipal d’Escolarització, el Servei d’Atenció i Informació al Contribuent, l’Oficina d’Habitatge i l’Oficina Tècnia Empresarial.

Des de l’Ajuntament destaquen que la mesura permetrà agilitzar els tràmits administratius i minimitzar l’ús del paper. No obstant, la previsió és que s’executin per mitjans electrònics més de 50.000 sol·licituds anuals. El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, aseguraba que «la transformació digital ens permet millorar els sistemes de gestió i fer evolucionar l’administració cap a una organització més eficient, àgil i transparent».

La signatura biomètrica o electrònica avançada s’anomena així perquè durant el procés de firma es recullen un conjunt de dades (biomètriques) de la persona impossibles de replicar. Els documents obtinguts via digital tenen garantidala seva autenticitat i no es requereixen certificats ni mitjans electrònics especials. De la mateixa forma que no cal dir que tenen la mateixa validesa que una firma manuscrita.

La implantació del projecte compte amb un pressupost de 10.300 euros i el seu desenvolupament va a c àrrec del Servei de tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de la regidoria de Promoció Econòmica. En una següent fase també s’instal·laran tauletes per tal de facilitar les inspeccions municipals amb signatura biomètrica.

350.000 € de pressupost

El projecte d’implantació de la signatura biomètrica forma part del pla de modernització en el qual está immers el consitori per tal d’adaptar-se tant tecnològicament com organitzativa per millorar la prestació dels serveis públics. Aquest pla de transformació agrupa actualment 15 projectes tecnològics, alguns ja finalitzats i d’altres encara en fase d’execució. El procés de millora digital té un pressupost acumulat d’un 350.000 euros amb contractes externs, als quals cal sumar-hi els recursos propis que hi destina l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari