Impuls extra per als projectes de vuit entitats de Riudoms

L’Ajuntament publica els resultats de la consulta de la Fira de l’Avellana, on els veïns van votar les institucions beneficiàries de la dotació econòmica

13 noviembre 2018 09:20 | Actualizado a 13 noviembre 2018 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb la Fira de l’Avellana, celebrada a l’estiu, l’Ajuntament de Riudoms va realitzar, com cada any, la consulta de participació ciutadana perquè els veïns i veïnes poguessin expressar la seva opinió sobre qüestions vinculades als projectes de les entitats locals i a actuacions municipals. Els resultats obtinguts, d’un total de 721 formularis, serveixen per conèixer les preferències i els suggeriments dels veïns, així com per fomentar la participació ciutadana. 

Sobre això, el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Domingo, comenta que «ha estat una participació similar a la dels anys anteriors. Estem molt agraïts a tots els ciutadans que han participat perquè, amb la seva opinió, ens ajuden i aconsellen el govern municipal sobre temes pròxims a les seves inquietuds, o que requereixen un cert consens popular».
Després del recompte de les enquestes, els quatre projectes guanyadors i que comptaran amb un suport econòmic addicional de fins a 1.000 euros són: Ajuda psicosocial i econòmica als afectats de càncer i a les seves famílies (Lliga Contra el Càncer, amb 439 vots); la restauració de l’orgue de la Parròquia de Sant Jaume (224 vots); el projecte ‘Fem recerca: Robòtica a les aules’, de l’AMPA Institut Joan Guinjoan (222 vots); i l’adquisició d’un desfibril·lador per part del Club Deportiu Riudoms (216 vots). 

També tindran un ajut extraordinari, de fins a 500 euros, les següents entitats: l’AMPA Beat Bonaventura per al projecte ‘Robotitza’t amb LEGO!’ i material per a robòtica educativa; l’AMPA Cavaller Arnau per a l’equipament i dinamització del pati de l’escola; l’Associació de Jubilats per impulsar un circuit cultural i turístic; i els Amics de Riudoms per l’adquisició d’una ski/taula de rescat per a l’equip de salvament.

En la consulta ciutadana també es va incloure una pregunta sobre el nom amb el qual es preferia batejar l’edifici de les Escoles Velles, que acollirà diferents activitats formatives i entitats. L’opció guanyadora a estat mantenir el nom d’Escoles Velles, amb un 82% dels vots.

Els veïns consideren que s’ha de prioritzar la millora de l’entorn de l’ermita de Sant Antoni

Sobre la proposta de programar un certamen complementari, a la tardor, per promocionar les collites d’olives i avellanes, el 58% dels votants s’han mostrat partidaris, enfront d’un 28% que no creuen necessària la iniciativa i un 14% a qui els resulta indiferent. «Creiem que per dinamitzar la nostra economia i per promocionar el municipi ens cal un esdeveniment, al començament de la tardor, de caràcter gastronòmic lligat als productes de km 0 de Riudoms. Estem estudiant la seva orientació i viabilitat», explica el regidor Jordi Domingo.

Per últim, una de les qüestions que es va incloure en la consulta va ser sobre inversions prioritàries en el pressupost de 2019, ja que es destinarà una partida de 20.000 euros a aquelles actuacions escollides pels veïns a través de la consulta. En aquest sentit, els veïns consideren que s’ha de prioritzar l’arranjament de l’entorn de l’Ermita Sant Antoni; la remodelació dels jocs infantils de les places i la digitalització i catalogació de l’Arxiu Històric.

Sobre això, Jordi Domingo explica que «el Parc de Sant Antoni és un espai de trobada, especialment a la primavera i a l’estiu on s’arriben a aplegar milers de veïns al voltant de diferents activitats lúdiques», i per últim recorda que «darrerament s’han fet actuacions de millora entorn de la piscina i del parc, però creiem que cal seguir invertint-hi per augmentar la funcionalitat i la comoditat de l’espai».

Comentarios
Multimedia Diari