Inauguració del nou Castell de Falset-Museu Comarcal

L’acte serà el 8 de setembre en el marc de les festes de Santa Càndia. El Centre d’Estudis Falsetans ja ha lliurat a l’Institut de Cultura i Patrimoni de Falset les peces que s’exposaran

01 septiembre 2018 14:35 | Actualizado a 01 septiembre 2018 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Castell de Falset-Museu Comarcal, un nou espai museístic que proposa la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva, s’inaugurarà el dissabte 8 de setembre, a les 12 hores. El Centre d’Estudis Falsetans ja ha lliurat a l’Institut de Cultura i Patrimoni de Falset les peces que s’exposaran en aquest nou equipament.
El nou Castell de Falset-Museu Comarcal plantejarà als visitants un viatge des dels orígens al present del territori. Per aconseguir-ho, l’ambientació de cada sala expositiva i la construcció d’un relat centraran el discurs en un únic tema, a partir del qual se n’introduiran d’altres, a fi que cada època sigui assimilada de manera participativa per part dels visitants del nou equipament museístic.

Els recursos expositius i una acurada selecció de peces provinents del Centre d’Estudis Falsetans, que es podran contemplar de nou anys després del tancament de l’antic museu, contribuiran a ambientar uns espais que pretenen ser viscuts amb tots els sentits. Les sales expositives, corresponents a la primera fase del projecte museístic i que s’inauguren aquest mes de setembre, estan dedicades a la mort a prehistòria; el plom i el comerç marítim en temps dels ibers i romans; el naixement de Falset i l’edat mitjana, i els temps de guerra en època moderna. D’altra banda, amb motiu de la inauguració de l’espai s’hi podrà visitar una exposició temporal que repassarà la història del Museu, des dels seus orígens, amb figures com Salvador Estrem i Fa, i fins a l’obertura del nou Castell de Falset-Museu Comarcal.

A principis d’aquest any, en coneixes el projecte, Carlos Brull, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Falset, explicava que «amb el nou museu no només recuperem un espai on divulgar el patrimoni i la història del nostre poble, sinó que engeguem un projecte engrescador per a Falset amb el que també volem captar nous públics, arribar a un elevat nombre de visitants i refermar el paper del municipi com a punt de partida per conèixer el territori»

Comentarios
Multimedia Diari