Inaugurada la carretera T-3231 que uneix La Selva del Camp i Almoster

S'ha eixamplat la via, s'han eliminat revolts i zones inundables i s'ha convertit part de l'antiga calçada en una pista per a ciclistes i vianants

02 octubre 2021 15:12 | Actualizado a 02 octubre 2021 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La carretera T-3231 entre la Selva del Camp i Almoster, oberta al trànsit el passat mes d'agost, ha estat inaugurada oficialment aquest dissabte al matí, en un acte amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, administració titular d'aquesta via. L'acte, que ha inclòs una ruta amb bicicleta en un tram de l'antic traçat convertit en via per a ciclistes i vianants, ha comptat amb la participació dels alcalde d'Almoster, Àngel Xifré, i de la Selva del Camp, Josep Masdéu, amb l'assistència d'altres representants dels respectius consistoris i dels diputats i diputades de la Diputació Marta Blanch, Camí Mendoza, Imma Costa, Miquel Subirats, Andreu Martín i Carles Pellicer.

A més d'unir Almoster i la Selva, la carretera dona servei a les urbanitzacions de Castellmoster, el Picarany i el Puig, i a la localitat de Castellvell. Les obres han convertit la carretera en una via més segura, còmoda i sostenible, ja que permet el desplaçament entre els dos municipis en bicicleta. L'actuació ha suposat el condicionament total de la T-3231, amb una circulació mitjana de 1.590 vehicles diaris i que presentava un traçat dificultós. D'altra banda, el projecte ha inclòs la construcció de la variant d'Almoster, que permet reduir el trànsit rodat per l'interior de la localitat, a més del tram pedalable en part de l'antic traçat de la carretera. Els treballs de millora s'han dut a terme al llarg de 3,7 quilòmetres, amb una inversió de 5M€ per part de la Diputació de Tarragona.

En concret, les obres han suposat l'eixamplament de la carretera fins als 8 metres (6 metres de calçada i 2 metres de vorals), fet que representa una considerable millora per a la seguretat del trànsit en relació a l'anterior via, que feia 4,50 metres d'ample i no permetia el pas simultani de dos vehicles pesants. A això, se li afegien altres problemes, com alguns revolts tancats, canvis de rasant importants i trams inundables. També s'hi han construït tres rotondes, per ordenar i pacificar el trànsit a les cruïlles, a banda del tram pedalable.

Una via més segura i sostenible

En la seva intervenció a l'acte inaugural, la presidenta de la Diputació ha incidit en la millora de la seguretat en aquesta via, així com la conversió de part de l'antic traçat en una via per a bicicletes i vianants per tal de guanyar en sostenibilitat: "L'actuació duta a terme ha donat solució als problemes que tenia aquesta carretera, tot garantint la convivència segura del trànsit i el respecte pel paisatge, i fent una aposta clara per la mobilitat sostenible".

Per la seva part, l’alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdéu, també ha volgut posar en relleu l’aposta per la mobilitat sostenible al municipi, i la “convivència de la seguretat amb la sostenibilitat” en aquesta carretera tan transitada, tant pels veïns i veïnes de la Selva com de tota la comarca. Àngel Xifré, alcalde d’Almoster, ha recordat que l’ampliació de la carretera era una reivindicació “de fa més de 20 anys, que ha de permetre que els veïns i veïnes d’Almoster puguin gaudir encara més dels serveis que els ofereix la Selva”.  

Els participants han pogut comprovar in situ la comoditat de l'itinerari ciclable amb un breu recorregut en bicicleta i a peu. Així mateix, han conegut al detall els treballs efectuats al conjunt de la carretera, a través de les explicacions dels equips tècnics de Carreteres, del Servei d'Assistència al Territori (SAT) de la Diputació.

Durant l'acte d'aquest dissabte, Noemí Llauradó també ha visitat el carrer de Joan Bertran, a Almoster, on s’hi ha realitzat obres de millora, pavimentació i serveis mitjançant el Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. L’acte també ha inclòs la visita dels carrers del President Companys i de Joan Domingo, a la Selva del Camp, que l’ajuntament del municipi ha remodelat apostant per la mobilitat sostenible a través de l’habilitació d’un carril bici. Aquesta actuació també ha comptat amb la col·laboració del PAM. 

Comentarios
Multimedia Diari