Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Indemnitzen la dona d'un pacient que va morir per un error en el diagnòstic d'un tumor

Se li va realitzar una biòpsia en un ull 'que va ser interpretada erròniament' i se li va subministrar corticoides i col.liri quan en realitat presentava un tumor maligne. Deu mesos més tard va ingressar i als pocs dies, va morir

Europa Press

Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan de Reus. Foto: Alfredo González/DT

Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan de Reus. Foto: Alfredo González/DT

L'asseguradora del centre d'atenció primària (CAP) i de l'Hospital Sant Joan de Reus ha acordat amb la part demandant indemnitzar amb 115.035 euros la dona d'un pacient que va morir per error en el diagnòstic d'un tumor maligne, ha informat aquest dimecres el Defensor del Pacient en un comunicat.

Segons la sentència, consultada per Europa Press, el pacient, de 46 anys, va acudir en tres ocasions durant els mesos de gener i febrer del 2014 al metge de capçalera per presentar molèsties a l'ull dret, lleganyes, augment de secrecions a l'ull i obstrucció nasal.

Davant de l'absència de millora, malgrat el tractament d'antibiòtic, el metge de l'ambulatori de Reus el va derivar al servei d'oftalmologia de l'Hospital Sant Joan de Reus, que li va practicar un TAC orbitari que informava d'una "lesió expansiva a la cara interna de l'òrbita dreta més suggestiva de limfoma que de pseudotumor inflamatori".

A causa de l'existència de dos diagnòstics diferents amb tractaments diferents, es va realitzar una biòpsia "que va ser interpretada erròniament" com a pseudotumor inflamatori, pautant al pacient corticoides i col·liri, diagnòstic que es va mantenir durant els mesos següents, malgrat que el pacient patia dispnea, pèrdua de pes, dificultat per deambular, sudoració profunda i dificultat per caminar.

Tot i això, el pacient presentava un tumor maligne que, davant de la falta de diagnòstic i tractament, anava creixent.

El desembre del 2014, 11 mesos més tard del començament de la clínica ocular i deu després de les proves objectives radiològiques, va acudir a Urgències de l'hospital amb un "quadre febril, diaforesi, adenopatíes laterocervicals, dispnea de tres setmanes d'evolució, anorèxia amb important pèrdua de pes, dificultat per deambular amb una sudoració profunda iniciada feia dos o tres mesos".

Al final, es va procedir al seu ingrés sota la sospita d'una síndrome linfoproliferativa, i va morir als pocs dies del seu ingrés.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También