Instal·lats els semàfors per regular el trànsit del tancament del raval de Santa Anna de Reus

Demà començarà la prova pilot que tallarà al trànsit el cèntric raval i l’adequació urbanística ja està quasi acabada

27 noviembre 2019 20:00 | Actualizado a 28 noviembre 2019 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot a punt per a començar la prova pilot que farà del Raval Santa Anna un passeig per als vianants. Ahir els operaris van acabar d’instal·lar els set semàfors que regularan el trànsit de cotxes i vianants en la confluència del carrer Llovera, carrer Amargura, la plaça de la Llibertat i la del Pintor Fortuny.

Aquesta és l’última operació urbanística després que durant la setmana s’eliminés el pas de vianants del carrer de l’Amargura i s’estigués treballant en la instal·lació de les tres pilones que tallaran l’accés al raval: una a l’alçada de plaça Catalunya; l’altre a la confluència amb el carrer Santa Anna i la darrera, tallant l’accés a la des del carrer del Vilar.

Aquesta limitació de trànsit de vehicles pel raval Santa Anna ha comportat altres obres d’adequació, com és en el cas del carrer Salvador Espriu, al que només s’hi podrà accedir a través del carrer Amargura. Per habilitar aquesta opció, el carrer, que era unidireccional, s’ha vist reconvertit amb diferents actuacions. D’una banda la via s’ha fet de doble sentit, amb un carril de conducció per l’esquerra. Això ha comportat eliminar una part de la vorera que feia cantonada amb el carrer Amargura per tal de facilitar el gir dels vehicles. D’altra banda, la zona d’aparcament de motocicletes, de càrrega i descàrrega i dels contenidors s’ha reduït i desplaçat fins al començament del carrer, la zona més pròxima al raval.

Afectacions al trànsit

La prova pilot perquè el Raval Santa Anna estigui detinat exclusivament a vianants es farà efectiva a partir de demà, 29 de novembre i durarà fins el 29 de febrer de 2020, en el marc de la campanya de Nadal i rebaixes. Suposarà el tall a vehicles els divendres, dissabtes, diumenges, festius i vigiles de festius, d’11 h a 21 h, permetent la càrrega i descàrrega abans i després del tancament en els espais destinats a tal efecte.

Per permetre l’accés a aparcaments privats es deixarà obert el pas de vehicles al carrer Santa Anna, per tal que puguin accedir des del carrer Selva del Camp al nucli antic, i d’aquesta manera permetre l’accés als guals ubicats al carrer Santa Anna, Raval de Santa Anna, Martí Napolità, carrer Vilà, Pl. de la Farinera, carrer Valroquetes

Comentarios
Multimedia Diari