Instal·len 2 estacions per recarregar els vehicles elèctrics en mitja hora

Augmenten en mig any de 70 a 109 els usuaris registrats, i el 2015 es van realitzar 2.200 usos del servei de recàrrega elèctrica

19 mayo 2017 18:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La xarxa municipal de recàrrega de vehicles elèctrics de Reus incorporarà aquest mes de juliol dues estacions de càrrega ultraràpida que permetran recarregar la bateria sencera dels vehicles en menys de 30 minuts.

Aquesta setmana ha començat la instal·lació d’aquests dos punts a la plaça de la Llibertat i a l‘àrea de la zona blava de la Riera Miró.

L’assumpte, el gestiona l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis que actualment disposa de 10 estacions de recàrrega arreu de la ciutat, utilitzades per més de 100 usuaris registrats, més concretament 109, que disposen del permís per aparcar i recarregar de forma gratuïta a qualsevol dels aparcaments de la ciutat.

El cost de la instal·lació és de 71.222 euros i Reus Mobilitat cobreix la totalitat de les despeses amb dues subvencions que li han atorgat per dur a terme el projecte. Per una banda, una concessió de 46.848 euros per a la millora de l’estalvi i l’eficiència energètica en el marc del Pla de l’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya (PECAC 2020), i per l’altra, una subvenció de 15.000 euros inclosa en el Pla d’Impuls a la mobilitat amb vehicles d’Energies Alternatives (MOVEA) del Ministeri d’Indústria i Turisme.

Marc Arza, president de Reus Mobilitat i Serveis, creu que aquesta proposta és un encert ja que cada vegada serà més habitual aprofitar l’estona d’estacionament per recarregar el vehicle elèctric, i també, que aquest nou projecte facilitarà les coses realitzant la totalitat de la recàrrega en tan sols 30 minuts, deixant a la ciutat en una posició molt favorable pel que fa al desenvolupament del vehicle elèctric.

Amb aquests dos nous punts de recàrrega ultraràpida la xarxa municipal fa un salt qualitatiu quan fa poc més d’un any que es va estrenar. Les 10 estacions permeten recarregar 24 cotxes simultàniament i la demanda no sembla que hagi de deixar de créixer. El 2015 hi havia 70 usuaris registrats, el juny passat ja n’eren 109.

Les persones inscrites en aquest servei disposen d’una targeta sense contacte, amb tecnologia Mifare, que permet aparcar i recarregar de forma gratuïta als pàrquings municipals d’arreu de la ciutat. I les que encara no disposin de permís i estiguin interessades en sol·licitar el servei, únicament cal que es posin en contacte amb l’empresa que en porta la gestió –Reus Mobilitat i Serveis– i acreditar la documentació tècnica del vehicle, a les oficines del carrer Sardà i Cailà s/n, a la segona planta de l’edifici del Mercat Central.

Comentarios
Multimedia Diari