Institut Baix Camp de Reus: Dos dies per aprofundir en els robots i la intel·ligència artificial

Setena edició de les Jornades d'Informàtica del centre educatiu

13 febrero 2019 20:33 | Actualizado a 13 febrero 2019 20:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Baix Camp ha donat aquest dimecres per encetada la setena edició de les Jornades d’Informàtica, les quals es perllongaran fins aquest dijous i compten enguany amb un total d’onze ponències i tallers repartits en horari de matí i tarda. Les temàtiques han estat d’allò més variades i actuals. Han estat populars els temes dels Bitcoin, la robòtica i la intel·ligència artificial. Val a dir, que aquest esdeveniment anual està adreçat als estudiants que es troben a cicles formatius i Batxillerat. 

«Com sempre, conèixer temes relacionats amb la informàtica, com ara la criptomoneda o la robòtica, és per a nosaltres clau. La novetat d’enguany és una xerrada de Parelles Tic, un projecte de cohesió social que es fa entre la Biblioteca de Reus i l’Institut Baix Camp. També cal destacar un taller d’higiene postural perquè l’alumnat sigui conscient a l’hora d’adoptar bones postures en el marc del treball com a informàtics», ha explicat Montserrat Tallada, una de les professores del Departament d’Informàtica del centre que ha participat en l’organització de les jornades. D’altra banda i com va complementar el també professor de la mateixa especialitat, Miquel Àvila, l’objectiu principal és que «els alumnes surtin de la rutina de l’aula amb la finalitat de conèixer els conceptes que es treballen a les empreses del nostre entorn». 

«Aquestes jornades, també volen facilitar que els estudiants coneguin diverses branques dels seus estudis. D’aquesta manera, tindran més eines per començar a escollir el perfil professional que més els crida l’atenció», han resumit Àvila i Tallada. A l’hora de buscar els especialistes, els organitzadors han volgut que «siguin propers, de centres formatius com la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Rovira i Virgili (URV)».

La robòtica al cinema

Una de les intervencions dutes a terme en la primera jornada ha estat la realitzada per Albert Oller Pujol sota el títol El món de la robòtica a través del cinema. La xerrada, que va perllongar-se fins a una hora aproximadament, que ha donat per a molt. I és que l’expert ha ofert una visió acurada de l’evolució de les màquines al llarg dels anys amb preguntes genèriques com ara què és la robòtica i una mica d’història sobre els diversos robots que s’han fet servir i enviat a Mart. «El més actual són els robots col·laboratius on l’humà també intervé en el procés. Són més autònoms, versàtils i fiables», ha acotat.  

El ponent va introduir el cinema amb diversos exemples de pel·lícules i va aprofundir també en diverses tipologies de robots. «En parlar del cinema, veiem robots que no existeixen, són ficció. Això sí, alguns dels temes més coincidents al cinema quant a la robòtica és la recerca de l’ànima en el robot i la reacció humana», ha especificat Oller. Han tingut lloc exemples obligatoris com Blade Runner o Short Circuit.

Comentarios
Multimedia Diari