Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Intensifiquen la feina de control de plagues d’insectes als barris de Reus

Aigües de Reus inicia un nou contracte que integra el tractament de plagues tant d’insectes com de rosegadors. També s’instal·laran 12 dispositius per controlar la seva població

Diari de Tarragona

Whatsapp
El nou contracte ha estat adjudicat a l’empresa Ambient Serveis. FOTO: alba mariné

El nou contracte ha estat adjudicat a l’empresa Ambient Serveis. FOTO: alba mariné

L’empresa municipal d’Aigües de Reus iniciarà aquest febrer l’execució d’un nou contracte que ha de permetre intensificar les accions que es duen a terme per al control de les plagues d’insectes (paneroles, mosquits, vespes, etc.) i rosegadors a la ciutat.

El contracte representa, per primer cop, la integració del tractament contra les plagues d’insectes i de rosegadors, que fins ara es gestionaven separadament.

Aquest pas representa un important salt endavant en incrementar-se substancialment els tractaments, optimizar-ne el cost, incorporar novetats tecnològiques i millorar-ne la coordinació i planificació. 

D’ara endavant, la gestió de tots aquests tractaments queda unificada en l’empresa municipal d’aigües. El nou contracte tindrà una durada de quatre anys (amb una possible pròrroga de dos) i ha estat adjudicat a l’empresa Ambient Serveis per un import anual de 64.350 euros.

El nou servei s’ha dissenyat de manera que pugui fer-se coordinadament amb les tasques de manteniment que Aigües de Reus ja du a terme de manera permanent a la xarxa de sanejament.

«La unificació del servei permet fer tractaments més ben coordinats, una millor planificació en el calendari i utilitzar tota la informació de què Aigües de Reus disposa sobre el que passa a l’interior de la xarxa de sanejament», afegeix Dani Rubio, regidor de Medi Ambient.

La planificació que ha dissenyat Aigües de Reus també ha tingut en compte el nivell d’incidència de les plagues en els barris de la ciutat.

En aquest sentit, tant pel que fa a rosegadors com a insectes, el mapa queda dividit en zones segons quina hagi estat la intensitat

El contracte també estableix que els treballs del servei de control de plagues seran duts a terme per personal qualificat, que extremarà les precaucions per evitar que es produeixin situacions de risc tant entre el personal com en la ciutadania.

En paral·lel, i pel que fa als rosegadors, el nou contracte preveu la instal·lació de dotze dispositius tecnològics en espais on el risc de presència de rates és més elevat. Aquests dispositius permeten monitorar els rosegadors i determinar l’evolució de la població en diversos sectors, compten amb una targeta SIM que transmet la informació.

Alhora, aquests dispositius fan possible la captura de forma ecològica i sense usar raticides ni substàncies tòxiques.

Temas

Comentarios

Lea También