Investigats dos guàrdies municipals de Riudoms per robatori i encobriment

L´autor material hauria estat una altra persona, que va declarar que van ser els dos agents els qui li van indicar a quina casa entrar

19 mayo 2017 16:21 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus ha obert diligències prèvies a dos guàrdies municipals de Riudoms per diversos delictes relacionats amb un robatori amb força ocorregut l’any passat en aquest municipi del Baix Camp. L’autor material hauria estat una altra persona detinguda pels Mossos d’Esquadra, que va declarar que havia seguit les indicacions dels dos agents.

El robatori s’havia comès cap al mes d’octubre. El lladre va entrar en un domicili particular i es va emportar, entre altres efectes, un tocadiscs, una bicicleta i una escopeta. La investigació de la Policia Autonòmica va portar a detenir un veí del municipi. Aquest va declarar que estava conxorxat amb uns guàrdies municipals, els quals li havien indicat el domicili a robar.

Amb aquesta declaració el cas va fer un gir inesperat. Durant unes setmanes, els investigadors van estar darrere la pista d’aquests guàrdies per buscar proves contra ells i també per determinar si havien intervingut, d’una manera o altra, en més robatoris. Finalment s’ha determinat que no.

Els agents van citar un dels guàrdies –que ja sabia que l’estaven investigant– per acudir a declarar a comissaria. Va lliurar el tocadiscs. Va assegurar que desconeixia que fos robat.

Arma de foc

El segon guàrdia municipal implicat –que també va declarar com a investigat– tenia l’escopeta guardada en un armari seu dins les mateixes dependències policials. També va lliurar l’arma als agents i va apuntar que l’havia decomissat i que estava pendent de lliurar-la al seu propietari.

Ambdós guàrdiess estan acusats d’un delicte de robatori amb força i un altre d’omissió del deure de perseguir delictes. A més, a un també se li imputa un delicte de falsedat documental –per redactar una acta falsa de decomís d’un tocadiscs– i de receptació. Cap dels dos té antecedents policials.

L’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset, ha reconegut que el passat 31 de gener els Mossos d’Esquadra li van comunicar oficialment la condició d’investigats dels dos guàrdies. Al mateix temps, defensa la correcció del cos de Guàrdia Municipal i la «satisfacció professional amb les persones investigades» respecte a «la seva actuació, coneguda i valorada pel municipi». L’Ajuntament va emetre anit un comunicat en aquest sentit.

Comentarios
Multimedia Diari