Isaac Sanromà: 'Ha arribat el moment de deixar pas a noves persones i noves idees'

Decisió presa. Sanromà anuncia oficialment que no es presentarà a la reelecció a la presidència de la Cambra de Comerç de Reus. Jordi Just i una segona candidatura es disputaran la direcció de l’ens

07 noviembre 2018 07:02 | Actualizado a 10 noviembre 2018 17:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de diversos mesos d’incertesa, Isaac Sanromà anuncia oficialment, en una entrevista al Diari, que no es presenta a les eleccions per presidir la Cambra de Comerç de Reus. L’empresari acompanya l’anunci amb una dura crítica, això sí, velada, a Jordi Just, el qual ja ha manifestat la seva intenció de concórrer als comicis. Sanromà afegeix que hi haurà una altra candidatura. 

Públicament ha reiterat, en diverses ocasions, que té la decisió presa sobre la seva continuïtat al capdavant de la Cambra, però que esperava el millor moment per anunciar-la.

Sí. I entenc que ara és un bon moment per oficialitzar que no em tornaré a presentar. Han estat dues legislatures intenses, especialment la segona, amb una pròrroga de quatre anys fruit de les circumstàncies conjunturals de les cambres. Ha arribat el moment de deixar pas a noves persones i a noves idees.

Tot i així fa uns mesos, arran de la ruptura de la candidatura de Jordi Just i Enric Olesti, va semblar que es repensava la possibilitat de continuar.
Jo tenia la decisió presa, gola avall. Però les circumstàncies van obrir un escenari imprevist, excepcional. En aquell moment vaig rebre moltes pressions des de diversos àmbits empresarials que em reclamaven, en el meu paper de president, reconduir aquella ruptura per aconseguir recuperar el consens.

«Jo tenia la decisió presa, gola avall. Però les circumstàncies van obrir un escenari imprevist. I vaig rebre pressions per presentar-m’hi»

I això vol dir que va valorar seriosament tornar-se a presentar?
Les circumstàncies exigien responsabilitat. I més en el meu cas. Entenia que calia jugar una última carta per intentar la candidatura única. Encara ara crec que és el millor escenari per a la Cambra. I aquesta possibilitat no havia de passar, necessàriament, per repetir com a president. Jo estava disposat a jugar el paper que convingués per afavorir la unitat. Tots els meus esforços van anar en aquesta direcció. 

I al final, què ha succeït?
Que malgrat aquest convenciment, que compartia amb moltes altres persones, ha estat impossible aquesta candidatura única que aplegui totes les sensibilitats existents a la Cambra. Per desgràcia, algun candidat ha prioritzat els seus interessos personals als generals de la Cambra. I per tant el que em toca ara és fer aquest pas al costat com ja tenia previst de fa mesos.

Pel que explica, és dolent que hi hagi més d’una candidatura?
Dolent no. És completament legítim. I demostra que la Cambra genera interès entre la classe empresarial. Però el moment actual necessita la suma de tothom. I unes eleccions sempre suposen un enfrontament. Al final hi haurà guanyadors i vençuts, amb tot el que això implica. Pensi, a més, que deixant a banda la Cambra de Barcelona, és molt probable que la nostra sigui l’única de les altres 12 cambres catalanes on hi haurà enfrontament electoral. A la resta han entès que, davant l’actual realitat de les cambres, encara complexa i poc definida, la unitat és la suma que multiplica. 

«Deixant a banda la de Barcelona, és probable que la nostra sigui l’única de les 12 cambres catalanes on hi haurà enfrontament electoral»

Està donant per fet, per tant, que la candidatura de Jordi Just no serà l’única? Li consta que hi haurà una altra llista? 
És evident. Però a mi ja no em pertoca donar noms ni avaluar l’escenari que es presenta a partir d’ara. El president sortint s’ha de mantenir al marge de qualsevol disputa electoral. Només em queda celebrar que hi hagi aquesta inquietud per accedir als òrgans de govern de la Cambra, la qual cosa demostra que la corporació és viva. Quedem-nos amb aquesta part positiva.

Comentarios
Multimedia Diari