Isaac Sosa: El salvador del pessebre

Aquest jove cuiner de Prades munta des de fa tres anys a l’església el naixement, per evitar que aquesta tradició es perdi

05 enero 2018 17:34 | Actualizado a 10 enero 2018 00:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els pobles, moltes vegades, ens ofereixen històries humanes que passen desapercebudes en els mitjans de comunicació eclipsades pels grans titulars de temes polítics, econòmics o esportius. Però en els petits municipis també es produeixen relats dignes de ser explicats.

És el cas protagonitzat per Isaac Sosa, un jove cuiner de Prades que des de ben petit ha estat un apassionat de les manualitats i, en concret, de la confecció de pessebres. Fa tres anys que l’Isaac, conscient que el pessebre que es fa des de fa molts anys a l’església de Prades podia tenir els dies comptats, es va posar al capdavant del projecte per salvar-lo. «És un pessebre que s’ha fet tota la vida per dues dones que ja s’havien fet grans i que, darrerament, tenien dificultats per muntar-lo. Per això, l’últim any que el van construir elles només van fer el naixement», explica aquest jove, qui reconeix que «o ho feia jo, o es deixava de fer».

El pessebre ocupa un espai de sis metres quadrats dins de l’església i l’Isaac, des del primer moment, va decidir donar-li un toc original i diferent. Per aquest motiu, al marge de les escenes més típiques –com poden ser el naixement, els Reis d’Orient o els pastors–, aquest jove artista ha incorporat la reproducció d’alguns espais emblemàtics de Prades, com per exemple la plaça porticada, la roca foradada o l’ermita de la Verge de l’Abellera. «Enguany, he incorporat la novetat de les llums», comenta l’Isaac.

Però aquesta petita història té encara un element més que la fa encara més particular, i és la seva vessant solidària. El primer any que l’Isaac va muntar el pessebre, el Nadal del 2015, feia poc que uns brètols havien entrat a robar a l’ermita de l’Abellera.

Per emportar-se els diners van trencar una escultura. Doncs l’Isaac va aprofitar la presència del seu pessebre per posar al costat una vidriola per recaptar diners que es van destinar a la reparació d’aquesta peça. L’any passat va fer el mateix, tot i que aquella vegada els diners van ser per ajudar en la reforma de l’orgue de l’església. I enguany, no podia ser menys, i el jove pessebrista està recollint diners per col·laborar en la restauració dels vitralls de l’altar major de l’església, convertint-se en tot un exemple d’implicació i compromís amb el seu poble.

Comentarios
Multimedia Diari