Joan Dalmau: «La Tronada és el clímax de Sant Pere»

Dalmau ha sigut l'encarregat de dissenyar el cartell de Sant Pere 2019. Ha optat per representar la Tronada amb un esclat de colors

21 junio 2019 08:55 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Joan Dalmau és el dissenyador del cartell de Sant Pere 2019. El reusenc va començar, l’any 2007, com a dissenyador gràfic en un petit estudi de Barcelona i ha treballat per a importants marques com Moritz, Munich, Planeta Editorial, Gas Natural Fenosa, Sanex worldwide, Meliá Hotels & Resorts, Cacaolat, Gallina Blanca o Mitsubishi Electric. El 2017 va tornar a Reus, on ha creat el seu propi estudi de disseny i comunicació, des d’on ha creat el cartell de la Festa Major d’enguany, inspirat en la Tronada.

Com va agafar l’encàrrec de dissenyar el cartell de la Festa Major de Sant Pere 2019?
Amb molta il·lusió i una mica de nervis, perquè t’exposes a l’opinió pública. L’he fet amb la intenció que arribés a tothom.

Què volia transmetre?
He optat per representar la Tronada. Defineix molt bé el que és Sant Pere, i ho he intentat plasmar d’una forma senzilla amb un esclat sobre un cel blau que vol representar el bon temps, l’època en la que acaba l’escola...

Com ha sigut el procés creatiu?
En un procés creatiu s’ha d’invertir temps, per una banda, documentant-se i, per l’altra, reflexionar sobre allò que has de representar.

En quin sentit s’ha documentat?
He fet un repàs dels cartells històrics de la Festa Major de Reus dels últims 20 anys. Volia veure en quines temàtiques s’havien basat en anys anteriors. La conclusió que en vaig extreure d’aquesta documentació prèvia és que, en la majoria d’ocasions, s’havien basat en la Tronada.

I després d’aquesta documentació prèvia, toca la reflexió...
Sí. Un cop vist els treballs de les darreres dues últimes dècades, vaig fer un procés de reflexió sobre què representa Sant Pere. Els meus records estan molt lligats a la Tronada. És el clímax de la Festa Major, així que vaig decidir encarar el cartell per aquesta vessant i plasmar-la diferent al que s’havia fet fins ara, amb un format senzill.

Quina tècnica ha utilitzat?
He apostat per un efecte de retallat per crear profunditat, com si cada color de l’espetec fossin cartolines superposades. Ho he fet a través d’un programa vectorial i, posteriorment, li he donat textura amb el Photoshop.

Com va començar com a dissenyador?
Després d’estudiar Publicitat i Relacions Públiques, vaig treballar durant més de 10 anys en una agència publicitària. Fa dos anys, vaig tornar a Reus per treballar des de la perspectiva del disseny i la comunicació.

Què és el que li agrada del disseny?
Pensar que el que fas és un missatge que arriba a la gent. La publicitat és comunicar i no sempre és per vendre productes, sinó que també dones a conèixer problemàtiques, sensibilitzes la societat... La publicitat té moltes vessants.

Comentarios
Multimedia Diari