Joan Urgellès canvia Reus per les Borges per aspirar a l’Estrella Michelin

El restaurant tanca després d’11 anys per afrontar un repte que l’actual local no li permetia

01 diciembre 2018 12:33 | Actualizado a 01 marzo 2019 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El lideratge comercial del centre de la ciutat ha cedit una part del seu protagonisme a la gastronomia. De fet, la restauració ha experimentat un boom sense precedents en els darrers anys tot i els entrebancs de la crisi. I ho fa fet de la mà de propostes com les del restaurant Joan Urgellès.

Des del local del carrer Aleus, aquest xef va ser un dels primers a iniciar el camí fa 11 anys compaginant-lo amb altres projectes. Un llarg recorregut que es va veure recompensar a finals de 2016 amb l’entrada a la Guia Michelin com a restaurant mencionat per oferir «una cuina actual i interessants menús». 

Urgellès explica que el reconeixement l’ha ajudat a reforçar encara més la seva marca i encetar «el nostre millor moment d’ençà que vam començar». Però també li va reflotar les seves inquietuds per seguir creixent i aspirar a aconseguir una estrella Michelin.

"Tanquem després de festes perquè el local s'ha quedat petit i no ens permet desenvolupar el projecte gastronòmic que voldríem"

Després de donar-li molts tombs a la idea, fa uns mesos va prendre la determinació de lluitar per la distinció, encara que això representés tancar l’actual restaurant. «Tanquem després de festes perquè el local s’ha quedat petit i no ens permet desenvolupar el projecte gastronòmic que voldríem".

Segons confessa, una altra decisió difícil que hi ha hagut que prendre ha estat la d’abandonar Reus. No obstant això, reconeix que és la millor solució davant la impossibilitat de trobar locals grans al centre de la ciutat i a preus assequibles.

També hi ha ajudat el fet de no acabar d’encaixar en la línia gastronòmica que ha agafat la ciutat en els darrers temps. «He perdut una mica la il·lusió amb l’actual projecte gastronòmic que teníem i, a més a més, la ciutat està agafant un camí diferent del que jo vull instaurar», exposa, sense deixar passar l’ocasió per agrair a tots els clients la confiança mostrada al llarg de tots aquests anys.

Pròxima parada, les Borges

El nou projecte de Joan Urgellès per aspirar a l’estrella Michelin passa per les Borges del Camp. En aquests moments, està acabant de tancar els últims serrells del local que ocuparà i que donarà a conèixer aviat, «quan estigui del tot definit».

De moment, avança que serà un restaurant de qualitat que voldrà comptar, com a eix principal, amb un menú degustació innovador i que compti amb una vintena de passes de plats. També implantarà un celler que arribi a les 200 referències i ja treballa en el que serà la seva imatge. En resum, «volem avançar cap a l’excel·lència i lluitar per, algun dia, obtenir el reconeixement de l’estrella Michelin».

Comentarios
Multimedia Diari