Jordi Cuixart: ‘Esperem que no decebin els ciutadans. Es tracta de defensar la democràcia’

El president d'Òmnium Cultural llença un missatge als 'comuns' demanant-los que apostin per la democràcia. Ho ha dit a Reus, en el marc de la celebració de la quarta Festa de la Independència, que ha tingut com a epicentre la plaça de la Llibertat

08 julio 2017 20:15 | Actualizado a 09 julio 2017 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un mural gegant on es podia llegir un gran sí. Això és el que lluïa aquest dissabte al vespre al bell mig de la plaça de la Llibertat de Reus, que s'ha convertit en l’epicentre de la quarta Festa de la Independència. 

Durant l'acte, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha volgut llençar un missatge cap als ‘comuns’ davant l’ambigüitat i els dubtes que han manifestat respecte a la convocatòria del referèndum de l’1 d’Octubre. «Esperem que tampoc decebin als ciutadans quan es tracta de defensar la democràcia. Perquè això no va d’independència, sinó de democràcia», ha afirmat. També s'ha adreçat a l’Estat, demanant «que deixi de tractar-nos com a ciutadans immadurs de segona i com si no tinguéssim cultura».

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha agraït el compromís de la ciutadania amb aquest projecte de país

Cuixart, a més, ha reconegut que el moment actual no és fàcil. Però ha apel·lat a les fortaleses de país, i ha posat de relleu el lideratge de Catalunya en l’àmbit empresarial. «Catalunya té de nou el rècord d’inversió estrangera. I si som independents no fotran el camp. Que ens deixin de dir mentides», ha manifestat.

Per la seva banda, el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha posat sobre la taula «la voluntat de llibertat i el compromís de cohesió de país» com les idees clau de tot plegat. I va remarcar que Catalunya s’ha construït precisament «amb les aportacions de la gent d’arreu. De Reus –va fer una picada d’ullet al públic ganxet–, però també d’arreu. De l’Estat i d’altres punts del món». Sànchez ha agraït la implicació de la gent i va dir que «sense el seu compromís no seríem aquí», fent una crida a que no creguin en les amenaces.

Els actes havien començat ja al matí amb diversos punts d’informació, un vermut i altres iniciatives, i amb elements festius que també hi van posar el seu granet de sorra

Comentarios
Multimedia Diari