Jordi Sabaté, nou president del Consell Comarcal del Priorat

El nou president (ERC-AM) destaca la lluita pels recursos hídrics i especialment l'aigua del riu Siurana com un dels grans reptes de futur de la comarca

18 julio 2017 09:28 | Actualizado a 18 julio 2017 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jordi Sabaté (ERC-AM) és el nou president del Consell Comarcal del Priorat després d’un ple celebrat aquest dilluns al vespre en el qual va obtenir el vot favorable de tots els consellers i una única abstenció. En el seu parlament de presa de possessió, Sabaté va destacar la revisió de les concessions d’aigües del Priorat, i especialment la del riu Siurana, com un dels grans reptes de futur de la comarca.

El fins ara president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia (PDECAT), va presentar fa pocs dies la seva renúncia al càrrec, en virtut de l’actual acord de govern, signat a principi de legislatura per CiU i Independents-ERC a la comarca del Priorat. Els dos anys que resten de mandat, la presidència recau en el també alcalde de la Vilella Baixa, Jordi Sabaté, mentre que Garcia segueix com a vicepresident de la institució i conseller de Medi Ambient.

En la votació, Sabaté va obtenir el vot favorable dels grups polítics del PDECAT, ERC-AM i el PSC, mentre que la CUP es va abstenir.

Després de prendre possessió, Sabaté va fer èmfasi en algunes de les línies mestres que han de marcar la seva presidència i va qualificar com "el gran repte de futur de la comarca" la revisió de les concessions d’aigües del Priorat que es transvasen a altres conques “amb especial atenció a les concessions atorgades a la Comunitat de Regants de l’embassament de Riudecanyes”, després que més d’un 90% de l’aigua del riu Siurana es transvasa des de fa anys a l’embassament de Riudecanyes, mentre que el Siurana baixa sec gairebé sempre i hi ha pobles de la comarca del Priorat que tenen greus problemes de subministrament.

Sabaté també va fer referència a altres punts que ja figuren en l’acord de govern signat ara fa dos anys. Potenciar el teixit productiu de la comarca i donar suport a la Carta del paisatge, a la Carta Europes de Turisme Sostenible i a la candidatura de la comarca a Patrimoni Mundial de la Unesco, són també a la llista de prioritats expressada.

Pel que fa a les justificacions de vot, la portaveu del PDECAT, Meritxell Cardona, va mostrar la seva satisfacció per la unitat mostrada en la votació, que permet que el Consell compti amb “un govern fort i representatiu, que inclou gairebé tots els muncipis de la comarca”. El portaveu d’ERC-AM, Carles Brull, va aplaudir l’eleció de Sabaté i es va mostrar convençut que continuarà amb èxit el projecte de l’actual govern. L’únic conseller del PSC, Josep Manuel Rosario, va manifestar el seu suport al govern en tots aquells assumptes d’interès comarcal, posant èmfasi en la “necessària unitat d’acció”. I finalment, l’únic representant de la CUP, Damià Fàbrega, va justificar l’abstenció del seu grup per la necessitat que hi hagi qui fiscalitzi l’acció de govern, donant per fet que “ens tindran al seu costat en tots aquells temes que siguin d’interès per la comarca, com ja és el cas de l’aigua del riu Siurana”.

Comentarios
Multimedia Diari