Jornada de portes obertes al món de l’educació

L’Escola Marià Fortuny organitza aquest dissabte el primer EdCamp a la ciutat

18 enero 2018 17:02 | Actualizado a 18 enero 2018 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Compartir els coneixements, experiències o les inquietuds sobre el món de l’educació i ajudar a fer que es tornin virals. Aquest seria un breu resum de la innovadora activitat que es portarà a terme el pròxim dissabte a l’Escola Marià Fortuny de Reus. I és que, per primera vegada, un centre de la ciutat acollirà un EdCamp gràcies a la implicació de la comunitat educativa del territori. 

La directora de l’escola, Núria Sabaté, explica que un EdCamp és una trobada oberta a totes aquelles persones que estiguin interessades a millorar els seus coneixements sobre l’educació. Sabaté subratlla molt aquesta idea del treball en xarxa i del fet que es tracta d’una jornada oberta a tothom i no només a mestres i professors. Tot i això, un dels molts objectius que tindrà la jornada és que els docents puguin aplicar tot el que hagin après als seus propis centres educatius. Els organitzadors esperen poder superar la cinquantena de participants i recorden que el termini d’inscripcions finalitza demà. Aquestes es poden realitzar a través de la web edcamp.educaciodema.cat.    

L’Escola Marià Fortuny començarà l’EdCamp previst per aquest dissabte, dia 20 de gener, a les 9 del matí amb les acreditacions i les propostes de temes. Una fase molt important, ja que és el moment en què els participants podran apuntar en un post-it els temes que coneixen o els interessen. Serà llavors quan es crearà un mapa de sessions en el qual es dividiran les aules de l’escola i els horaris de les converses. «Volem que la gent participi moguda pels seus propis interessos o inquietuds i que, si una sessió no respon a les seves expectatives puguin canviar», exposa la directora del col·legi Marià Fortuny. En aquest sentit, els seus organitzadors també destaquen que a les xerrades no hi ha ponents ni experts, sinó que són els propis assistents els qui van intervenint en la conversa. 

La singular jornada sobre el món de l’educació, que portarà per títol ‘Transformar per aprendre’, s’allargarà durant tot el matí amb la intenció que s’organitzin fins a tres sessions. La celebració d’aquest primer EdCamp a Reus vol tenir continuïtat de cara al futur i, en aquesta ocasió, ha estat possible gràcies també gràcies a l’impuls de la Fundació Jaume Bofill.

Comentarios
Multimedia Diari