Josep Abelló, escollit nou president del PSC local

L’assemblea ordinària de l’agrupació local corona l’exalcalde com a nou president del partit a Reus  
 

07 marzo 2018 10:06 | Actualizado a 07 marzo 2018 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tal com va avançar el Diari, Josep Abelló ha estat escollit nou president de l’agrupació local del PSC. L’assemblea ordinària que va tenir lloc ahir al vespre, a la seu de la plaça del Castell, va designar l’exalcalde després d’una votació. 

I és que tot i que els estatuts del partit no especifiquen com ha de ser el procediment d’elecció de president, el primer secretari de l’agrupació de Reus, Andreu Martín, va voler que la militància tingués veu i vot, i que la figura d’Abelló comptés amb un ampli suport de l’assemblea. 

Després de la reunió de l’executiva local, prèvia a l’assemblea, es va resoldre que la militància tingués l’opció de votar el càrrec de nou president. 

La militància va donar suport al nou president i només hi va haver un vot en contra

Segons explica el partit, l’assemblea, amb una trentena de participants, va ratificar la proposta de l’executiva local amb un vot en contra i una abstenció. La resta de vots van ser favorables.

A l’assemblea també hi havia el primer secretari de la Federació del PSC al Camp de Tarragona i alcalde de la Canonja, Roc Muñoz. 

Abelló va ser proposat per l’executiva local del PSC, que li encomana reteixir complicitats amb la militància i tornar a connectar amb el teixit associatiu i les entitats. 

Segons va explicar Abelló a aquesta redacció, Andreu Martín li va fer la proposta dies abans. Ell va rebre l’encàrrec amb ganes i assegura sentir-se «agraït al partit i a la ciutat».

A més, conclou que «si la meva persona pot ajudar a refer vincles amb militants que han deixat de participar en el partit o que se n’han distanciat, m’hi esforçaré»

El càrrec de president es considera merament honorífic. Amb tot, en aquest cas tindrà funcions de representació. El darrer president va ser Eduard Ortiz, que va ocupar el càrrec des de l’any 2000 i fins passades les eleccions municipals del 2011. 

Abelló va ser alcalde de la capital del Baix Camp entre el 1985 i el 1999. El partit valora la seva experiència i la seva trajectòria. 

Comentarios
Multimedia Diari