Josep Baiges, Jordi Romero i les siluetes de 100 reusencs il·lustres

‘Fot-li que és de Reus’, una realitat. El llibre assoleix els 150 padrins necessaris i s’editarà molt aviat

21 julio 2018 11:19 | Actualizado a 21 julio 2018 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El llibre il·lustrat del periodista Josep Baiges i el dissenyador gràfic Jordi Romero Fot-li que és de Reus sortirà a la llum. Després d’una campanya de micromecenatge a Quòrum Llibres, el llibre editat per Cossetània Edicions ha arribat als 150 padrins que es necessitaven per tirar endavant el projecte.

La satisfacció que tenen Baiges i Romero és evident. El periodista comenta que «estem molt contents perquè era una fita relativament elevada. Ens vam atrevir i arriscar amb aquesta història». El propi Baiges també explica que «ens satisfà especialment perquè hem comprovat que dels 150 llibres que hem venut, hi ha molta gent que no sap que hi surt i l’ha comprat. Realment hem pogut generar un producte que ha captat l’atenció d’altres persones de la ciutat». 

De fet, el producte és innovador i pioner. No s’havia fet mai res igual a la ciutat. Pel periodista reusenc Josep Baiges, «el que és singular és el que ha fet el Jordi d’intentar identificar els personatges a través d’una ombra i, això, és el que entenc que ha captat l’atenció de la gent». La idea neix de Romero, el dissenyador gràfic explica que «jo publicava diàriament un grafisme al Facebook, sobre l’actualitat diària de la ciutat o del país. Un bon dia, arrel que vaig fer un dibuix del ‘Ganxet Panxut’ derivat d’una edició del Ganxet Pintxo, vaig començar a dibuixar personatges imaginaris». A partir d’aquí, segons relata el dissenyador, «un bon dia vaig pensar que era millor que fossin personatges reals amb nom i cognom i vaig començar a dibuixar gent de Reus». 

Amb les siluetes començades a fer, Romero va creure oportú que això pogués recollir-se en un llibre, on, al costat de cada dibuix, hi hagués un petit text explicant qui és el personatge en qüestió. I la primera persona que li va venir al cap, precisament, era el Josep Baiges. A l’impulsor del blogweb ‘El Món de Reus’ li va costar poc acceptar la proposta de Romero. Baiges comenta que «vaig engrescar-me molt perquè quan ell va començar a penjar les siluetes al Facebook, vaig veure que era una idea que tenia moltes possibilitats». I d’aquí, ha sortit el Fot-li que és de Reus. 

El llibre, que consta de 100 personatges de la ciutat, possiblement no serà l’únic volum que realitzaran Baiges i Romero. Ells mateixos asseguren que «mai se sap, però la intenció la tenim. Si podem, farem un segon volum perquè tenim més dels 100 personatges d’aquest volum». Baiges vol deixar clara una cosa: «Estem parlant de 100 personatges molt heterogenis. Hem intentat que hi hagi gent de tota mena. No es tractava de fer la gent més important de Reus». Per tenir una idea de quin tipus de personatge sortirà al llibre, Romero comenta que «no hi ha cap difunt», «de moment!» afegeix Baiges mentre riuen. 

Comentarios
Multimedia Diari