Josep Domene: 'Les vinyetes de la Setmana Santa fan valorar el patrimoni'

El president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus explica que immortalitzar en una edició impresa el llegat religiós mostrat a les processons genera estimació per la tradició

19 mayo 2017 15:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus edita enguany com a novetat una edició de vinyetes de Setmana Santa, un tema «arrelat» segons diu el president, Josep Domene. Des del 1948 fins als 80 es van fer de forma continuada. Cada any sortia una vinyeta de Setmana Santa on hi havia un element o un pas característic. A partir dels anys 80, però, es van deixar de fer de forma consecutiva. Entre els 90 i els 2000 es van fer edicions de vinyetes, però no se n’havia fet mai com enguany. «Editem una edició sencera dels misteris que formen part de l’Agrupació en paper engomat, un que ja gairebé no es fa anar i que ens ha costat molt de trobar. Hi ha conjunts escultòrics i elements de processó. L’objectiu també era aprofitar les tecnologies, la bona qualitat del paper i el color», detalla el representant.

I és que des de l’entitat han volgut revifar la tradicionalitat amb motiu de la Capitalitat Cultural, tot lloant els passos restaurats. També miren cap a l’exterior, ja que han enviat les vinyetes cap a Barcelona i grans col·leccionistes del Grup Filatèlic de Reus també les han demanades. La tirada de prop de 200 exemplars ja està gairebé exhaurida. També han reeditat vinyetes de Modest Gené. L’any 2014 va ser el centenari i es va fer una edició de vinyetes que no es va imprimir, però sí que es va editar. Tot aprofitant el paper engomat, doncs, es va fer aquesta edició, que reivindica la seva figura. «Les vinyetes fan valorar el patrimoni que tenim. Moltes vegades, no ho fem, perquè només el veiem passar. El privilegi de veure tot el conjunt sencer fa treure més significació a aquest», conclou. Des de l’Agrupació, es proposen lluitar pel que tenen i presentar novetats contínuament.

Comentarios
Multimedia Diari